Τεχνο-πιέσεις στη Wall Street με το βλέμμα σε Fed και οικονομικά μεγέθη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τεχνο-πιέσεις στη Wall Street με το βλέμμα σε Fed και οικονομικά μεγέθη
Ο Dow Jones ενισχύεται 0,10% στις 40.582 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί 0,57% στις 5.432 μονάδες και ο Nasdaq διολισθαίνει 1,12% στις 17.177 μονάδες.

Τελευταία ενημέρωση 17:28

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης εξακολουθεί να βρίσκεται η Wall Street την Τρίτη μετά τα χθεσινά μεικτά πρόσημα, καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να επεξεργάζονται τα οικονομικά μεγέθη των επιχειρήσεων, ενώ μετρούν αντίστροφα για τη συνεδρίαση της FOMC της Fed, περιμένοντας για ενδείξεις σχετικά με ένα χρονοδιάγραμμα μείωσης των επιτοκίων και εναποθέτουν τις ελπίδες τους για τον Σεπτέμβριο.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,10% στις 40.582 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί 0,57% στις 5.432 μονάδες και ο Nasdaq διολισθαίνει 1,12% στις 17.177 μονάδες. Στα ταμπλό, η μετοχή της CrowdStrike υποχωρεί άνω του 3%, εξακολουθώντας να δέχεται πιέσεις μετά το παγκόσμιο τεχνολογικό blackout της περασμένης εβδομάδας.

Παράλληλα, η μετοχή της Merck διολισθαίνει περισσότερο από 3,5%, καθώς η υποβάθμιση του outlook για τα κέρδη του 2024, επισκίασε το θετικό β' τρίμηνό της. Στον αντίποδα, η μετοχή της Pfizer ενισχύεται 1,5% αφού ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη και έσοδα στο β' τρίμηνο, σε συνδυασμό με αναβάθμιση του outlook για όλο το οικονομικό έτος.

Οι επενδυτές προσβλέπουν επίσης στις επιδόσεις των Microsoft, Advanced Micro Devices και Starbucks που θα ανακοινωθούν μετά το «καμπανάκι». Η διήμερη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Fed ξεκινά την Τρίτη, όπου ο επικεφαλής της Τζερόμ Πάουελ θα δώσει ένα χρονικό περίγραμμα για περικοπές στο κόστος δανεισμού τους επόμενους μήνες.

Mάκρο

Στο μέτωπο των «μάκρο», ο αριθμός των ανοικτών θέσεων εργασίας στις ΗΠA υποχώρησε Ιούνιο μετά την ανοδική αναθεώρηση της μέτρησης του Μαΐου. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, τον Ioύνιο οι ανοικτές θέσεις εργασίας αυξήθηκαν στα 8,18 εκατ. από 8,23 εκατ. τον Μάιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι ανοικτές θέσεις θα διαμορφωθούν στα 8 εκατ. Το 2022 οι ανοικτές θέσεις εργασίας είχαν σκαρφαλώσει στο επίπεδο ρεκόρ των 12 εκατ. Τώρα βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2021. Ωστόσο, οι ανοικτές θέσεις εργασίας παραμένουν υψηλότερες από ό,τι ήταν πριν την πανδημία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Eurobank: Η ψηφιοποίηση των επιχειρήσεων είναι ικανή να αυξήσει κατακόρυφα την παραγωγικότητα της οικονομίας

Barilla Hellas: Αύξηση εσόδων και κερδών το 2023

Deals άνω των 8 δισ. γουάν στην έκθεση China-South Asia Expo

gazzetta
gazzetta reader insider insider