Wall Street: Νέες πιέσεις στις Big Tech – Σημαντική πτώση για τον Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Νέες πιέσεις στις Big Tech – Σημαντική πτώση για τον Nasdaq
O Dow Jones ενισχύθηκε 0,50% στις 40.473 μονάδες, ο S&P 500 υποχώρησε 0,50% στις 5.436 μονάδες και ο Nasdaq διολίσθησε 1,28% στις 17.147 μονάδες.

Στα «κόκκινα» εξακολουθούν να βρίσκονται οι τεχνολογικές μετοχές συμπαρασύροντας καθοδικά τον Nasdaq και τον S&P 500 στην Wall Street, με τον Dow Jones να είναι ο μόνος διασωθείς την Τρίτη. Οι επενδυτές συνεχίζουν να μελετούν τα οικονομικά μεγέθη των Big Tech ενώ βρίσκονται εν αναμονή των αποτελεσμάτων των Mag 7.

Παράλληλα, στα ραντάρ βρίσκεται και η αυριανή απόφαση της FOMC της Fed για τα επιτόκια, με τους επενδυτές να ευελπιστούν σε σήμα για μείωση τov Σεπτέμβριο. Υπό αυτό το πρίσμα, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,50% στις 40.473 μονάδες, ο S&P 500 υποχώρησε 0,50% στις 5.436 μονάδες και ο Nasdaq διολίσθησε 1,28% στις 17.147 μονάδες.

Στα ταμπλό, η μετοχή της Nvidia απώλεσε 7,04% ενώ η Microsoft αποδυναμώθηκε 0,89%, που ανακοινώνει τα εταιρικά της αποτελέσματα μετά το «καμπανάκι». Απώλειες δέχτηκαν και άλλοι τεχνολογικοί γίγαντες όπως η Netflix, η Amazon και η Apple, με τις 2 τελευταίες να γνωστοποιού τις τριμηνιαίες επιδόσεις τους την Πέμπτη, ενώ την Τετάρτη είναι η σειρά της Meta.

Η μετοχή της CrowdStrike κατρακύλησε 9,72%, εξακολουθώντας να δέχεται πιέσεις μετά το παγκόσμιο τεχνολογικό blackout της περασμένης εβδομάδας. Παράλληλα, η μετοχή της Merck διολισθαίνει κατακρημνίστηκε 9,81%, καθώς η υποβάθμιση του outlook για τα κέρδη του 2024, επισκίασε το θετικό β' τρίμηνό της.

Ο «χορός» των εταιρικών αποτελεσμάτων είναι συγκρατημένα θετικός μέχρι στιγμής. Από τις περισσότερες από 230 εισηγμένες στον S&P 500 που έχουν δώσει στο φως της δημοσιότητας τα μεγέθη τους, περίπου το 80% έχει ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη, σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet.

Η διήμερη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Fed ξεκινά την Τρίτη, όπου ο επικεφαλής της Τζερόμ Πάουελ θα δώσει ένα χρονικό περίγραμμα για περικοπές στο κόστος δανεισμού τους επόμενους μήνες με όλα τα επενδυτικά στοιχήματα να δίνουν ισχυρές πιθανότητες για ένα «ψαλίδισμα» τον Σεπτέμβριο.

Mάκρο

Στο μέτωπο των «μάκρο», ο αριθμός των ανοικτών θέσεων εργασίας στις ΗΠA υποχώρησε Ιούνιο μετά την ανοδική αναθεώρηση της μέτρησης του Μαΐου. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, τον Ioύνιο οι ανοικτές θέσεις εργασίας αυξήθηκαν στα 8,18 εκατ. από 8,23 εκατ. τον Μάιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι ανοικτές θέσεις θα διαμορφωθούν στα 8 εκατ. Το 2022 οι ανοικτές θέσεις εργασίας είχαν σκαρφαλώσει στο επίπεδο ρεκόρ των 12 εκατ. Τώρα βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2021. Ωστόσο, οι ανοικτές θέσεις εργασίας παραμένουν υψηλότερες από ό,τι ήταν πριν την πανδημία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 2 εκατ. ευρώ

Ο Μακρόν ξόδεψε 475.000 ευρώ για πολυτελές δείπνο στον βασιλιά Κάρολο με αστακούς στο Ελιζέ

Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 10 εκατ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider