Ευρωαγορές: Ημέρα επεξεργασίας των κινήσεων των Κεντρικών Τραπεζών από τους επενδυτές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Ημέρα επεξεργασίας των κινήσεων των Κεντρικών Τραπεζών από τους επενδυτές
Μικτές προς πτωτικές τάσεις παρουσιάζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, με τους επενδυτές να επεξεργάζονται τις τελευταίες κινήσεις των κεντρικών τραπεζών. 

Μικτές προς πτωτικές τάσεις παρουσιάζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, με τους επενδυτές να επεξεργάζονται τις τελευταίες κινήσεις των κεντρικών τραπεζών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,14% στις 517,44 μονάδες, με τους κλάδους των μίντια και των χημικών να υποχωρούν αλλά τον μεταλλευτικό κλάδο να ανεβαίνει.

Η μετοχή της Rolls - Royce «αναρριχήθηκε» σε ιστορικό υψηλό επίπεδο, καθώς η εταιρεία επιβεβαίωσε τη διανομή μερίσματος και αναβάθμισε την πρόβλεψη για την κερδοφορία της μετά τα ισχυρά οικονομικά μεγέθη α' εξαμήνου.

Στα ευρωπαϊκά ταμπλό, ο γερμανικός DAX χάνει 0,84% στις 18.345 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί 1,09%, στις 7.449 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 κινείται σταθεροποιητικά στις 8.369 μονάδες. Ο ιταλικός FTSE MIB χάνει περίπου 1% στις 33.413 μονάδες, ενώ στο -0,94% κινείται ο IBEX 35, στις 10.964 μονάδες.

Εντός της ημέρας η Τράπεζα της Αγγλίας θα ανακοινώσει τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής, με τμήμα της αγοράς να αναμένει μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, μια κίνηση που βάλει την BoE στο «μονοπάτι» της νομισματικής χαλάρωσης. Οι αναλυτές, ωστόσο, θεωρούν πως υπάρχει περισσότερη αβεβαιότητα από το συνηθισμένο γύρω από την απόφασή της παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός διατηρείται στο 2%. Ωστόσο, ορισμένοι αξιωματούχοι με δικαίωμα ψήφου παραμένοι ανήσυχοι για τον πληθωρισμό των υπηρεσιών και την αύξηση των μισθών.

Η συνεδρίαση της BoE έρχεται λίγες ώρες μετά από αυτή την της Fed, η οποία διατήρησε σταθερό το βασικό της επιτόκιο, όπως ευρέως αναμενόταν. Ωστόσο, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την ανακοίνωση των αποφάσεων, ο επικεφαλής Τζερόμ Πάουελ είπε πως μια μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο «βρίσκεται στο τραπέζι», υπό την προϋπόθεση ότι τα στοιχεία για τον πληθωρισμό θα εξακολουθήσουν να είναι ευνοϊκά.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές εξακολουθούν να επεξεργάζονται την κίνηση-έκπληξη από την Τράπεζα της Ιαπωνίας, η οποία χθες αύξησε το βασικό της επιτόκιο στο περίπου 0,25%, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από το 2008, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι ίσως ακολουθήσει περισσότερη σύσφιξη.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, ισχυρότερα των αναμενόμενων κέρδη ανακοίνωσε για το β' τρίμηνο η Shell, η οποία έχει εκδώσει προειδοποίηση για τις χαμηλές τιμές ορυκτών καυσίμων και τα περιθώρια διύλισης.

Καθαρά κέρδη 1,2 δισ. λίρες εμφάνισε η Barclays το δεύτερο τρίμηνο, ελαφρώς χαμηλότερα από τα 1,3 δισ. λίρες πέρυσι, καθώς μειώθηκαν τα καθαρά έσοδα από τόκους, ξεπερνώντας ωστόσο τις εκτιμήσεις με τη μετοχή της να ενισχύεται σχεδόν 2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider