Ολική επαναφορά στην Wall Street μετά το selloff - Στο +3% ο Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ολική επαναφορά στην Wall Street μετά το selloff - Στο +3% ο Nasdaq
Η καλύτερη επίδοση του S&P από το 2022, ράλι 700 μονάδων για τον Dow Jones.

Με ισχυρά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Πέμπτης οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, καθώς τα νέα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ αναπτέρωσαν την επενδυτική εμπιστοσύνη στις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας, με τον τεχνολογικό κλάδο να ηγείται του rebound μετά το sell-off της Δευτέρας, που ταρακούνησε τις διεθνείς αγορές.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με κέρδη 683 μονάδων ή 1,76% και διαμορφώθηκε στα επίπεδα των 36.446, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 ενισχύθηκε κατά 2,3% στις 5.319 μονάδες. Ράλι 2,87% σημείωσε ο τεχνολογικός κλάδος, με τον Nasdaq να ολοκληρώνει τη συνεδρίαση τις 16.660 μονάδες.

Την ίδια στιγμή, ο δείκτης VIX -που μετρά την μεταβλητότητα στην αγορά- έχασε ακόμα 15% στις συναλλαγές της Πέμπτης και προσγειώθηκε κάτω από τις 24 μονάδες, ενδεικτικό της επιστροφής στην ομαλότητα στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, προσεγγίζοντας τις 20 μονάδες που αποτελούν το ψυχολογικό όριο των επενδυτών.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, «άλμα» 9,5% κατέγραψε η μετοχή της Eli Lilly, καθώς ο φαρμακευτικός κολοσσός ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών στα κέρδη του προηγούμενου τριμήνου, ενώ αναβάθμισε και το outlook για το σύνολο του έτους.

Ισχυρά κέρδη και για την Nvidia που ενισχύθηκε κατά 6%, ενώ αντίστοιχη άνοδο κατέγραψε και ο τίτλος της Broadcom. Ανάκαμψη και για τους τίτλους των τεχνολογικών εταιρειών που επλήγησαν από το sell-off των αρχών της εβδομάδες, με την Meta να προσθέτει 4,2%, ενώ η μετοχή της Apple έκλεισε περίπου 1,7% υψηλότερα.

Νωρίτερα σήμερα, το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ στις 233.000, για την εβδομάδα έως 3 Αυγούστου, στα χαμηλότερα επίπεδα ενός μήνα, σημειώνοντας πτώση 17.000 σε εβδομαδιαία βάση. Πρόκειται για μία αισθητή μείωση που υποδηλώνει ότι οι απολύσεις παραμένουν αρκετά χαμηλές και η αγορά εργασίας παραμένει ανθεκτική.

Σημειώνεται πως η αγορά αναμένει μία μείωση των επιτοκίων από την Fed κατά τη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, με τις μία μείωση κατά 50 μονάδες βάσης να αποτελεί το επικρατέστερο σενάριο. Η αγορά βλέπει 72% πιθανότητα μείωσης επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο, από 70% τη Δευτέρα, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME, ενώ αναμένεται επιπλέον μείωση τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κέρδη άνω του 1% για τον χρυσό

Delta Airlines: Πάνω από μισό δισ. δολάρια το κόστος από το τεχνολογικό μπλακάουτ

gazzetta
gazzetta reader insider insider