Delta Airlines: Πάνω από μισό δισ. δολάρια το κόστος από το τεχνολογικό μπλακάουτ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Delta Airlines: Πάνω από μισό δισ. δολάρια το κόστος από το τεχνολογικό μπλακάουτ
Σχεδόν 550 εκατ. δολάρια κόστισε στην Delta Air Lines το τεχνολογικό μπλακάουτ που προκάλεσε παγκόσμιο χάος σε αεροπορικές μεταφορές, τράπεζες, χρηματιστήρια και δημόσιους οργανισμούς.

Σχεδόν 550 εκατ. δολάρια κόστισε στην Delta Air Lines το τεχνολογικό μπλακάουτ που προκάλεσε παγκόσμιο χάος σε αεροπορικές μεταφορές, τράπεζες, χρηματιστήρια και δημόσιους οργανισμούς εξαιτίας μίας αποτυχημένης αναβάθμισης λογισμικού από την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Crowdstrike.

Σύμφωνα με ενημέρωση του αμερικανικού κολοσσού προς τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, το μπλακάουτ και οι επακόλουθες μαζικές ακυρώσεις πτήσεων της κόστισαν περίπου 550 εκατομμύρια δολάρια, με την διοίκηση της Delta να επαναλαμβάνει πως θα κινηθεί δικαστικά τόσο κατά της Crowdstrike όσο και της Microsoft.

Η ζημιά για την Delta περιλαμβάνει πλήγμα στα έσοδα για το τρέχον τρίμηνο ύψους 380 εκατ. δολαρίων εξαιτίας επιστροφών χρημάτων στους πελάτες για ακυρωμένες πτήσεις αλλά και λόγω αποζημιώσεων πελατών με τη μορφή μετρητών και SkyMiles.

Ακόμα, περίπου 170 εκατ. δολάρια θα δαπανηθούν για την αποκατάσταση των λειτουργικών συστημάτων της εταιρείας που υπέστησαν βλάβη εξαιτίας της κατάρρευσής τους, ενώ σχεδόν 50 εκατ. δολάρια εκτιμάται πως εξοικονομήθηκαν από τις πτήσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider