Wall Street: Η καλύτερη εβδομάδα για τον S&P 500 μέσα στο 2024

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Η καλύτερη εβδομάδα για τον S&P 500 μέσα στο 2024
«7 στα 7» για την αμερικανική αγορά μετά τα στοιχεία για πληθωρισμό και λιανικές πωλήσεις.

Σε θετικό έδαφος παρά τις απώλειες που σημείωναν κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της συνεδρίασης της Παρασκευής έκλεισαν οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, επεκτείνοντας το ανοδικό τους σερί μετά και το χθεσινό ράλι που πυροδότησαν τα θετικά στοιχεία για την αγορά εργασίας και τις λιανικές πωλήσεις.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 96 μονάδων ή 0,24% και διαμορφώθηκε στις 40.659 μονάδες, όπως και ο διευρυμένος S&P 500, ο οποίος έκανε το «7 στα 7», καταγράφοντας κέρδη 0,20% στις 5.554 μονάδες, απέχοντας πλέον σχεδόν 2% από τα ιστορικά του υψηλά. Παρόμοια εικόνα και για τον τεχνολογικό κλάδο, με τον Nasdaq να διαμορφώνεται στις 17.631 μονάδες, με κέρδη 0,21%.

Για την εβδομάδα, ο S&P 500 ενισχύθηκε σχεδόν 4%, στην καλύτερη επίδοσή του από τον Νοέμβριο. Ο Nasdaq κέρδισε περίπου 5%, ενώ ο Dow Jones βρέθηκε υψηλότερα κατά 3%.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, σημείωσε άνοδο 1,8% με τα εβδομαδιαία κέρδη της να εκτοξεύονται κατά 18%, ενώ Apple και Microsoft ενισχύθηκαν κατά 45 και 3% αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται πως τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη ήταν πολύ ισχυρότερα από ό,τι περίμεναν οι οικονομολόγοι, ενώ οι εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας μειώθηκαν. Και τα δύο μεγέθη έδειξαν πως οι φόβοι για ύφεση, που βοήθησαν να πυροδοτηθεί ένα παγκόσμιο sell off νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ήταν υπερβολικοί.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο σήμερα, μείωση κατά 6,8% εμφάνισε η κατασκευή νέων κατοικιών τον Ιούλιο στις ΗΠΑ. Οι ενάρξεις ανέγερσης νέων κατοικιών μειώθηκαν σε 1,24 εκατ. από 1,33 εκατ. τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικάνικης κυβέρνησης, με τους οικονομολόγους να έχουν διαμορφώσει εκτιμήσεις για 1,34 εκατ..

Παράλληλα, αύξηση εμφάνισε για πρώτη φορά μετά από πέντε μήνες τον Αύγουστο το καταναλωτικό κλίμα στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν ενισχύθηκε στις 67,8 μονάδες, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, από τις 66,4 τον προηγούμενο μήνα. Πρόκειται για την πρώτη αύξηση έπειτα από τέσσερις μήνες πτώσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Απώλειες άνω του 1% για το πετρέλαιο την Παρασκευή

Νέα ιστορικά υψηλά και πάνω από τα 2.500 δολάρια ο χρυσός με ράλι 2%

gazzetta
gazzetta reader insider insider