Με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν οι ευρωαγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν οι ευρωαγορές
Χαμηλότερα έκλεισαν οι ευρωαγορές το απόγευμα της Τρίτης, καθώς η αβεβαιότητα της αγοράς σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές και την μείωση των επιτοκίων παραμένει.

Χαμηλότερα έκλεισαν οι ευρωαγορές το απόγευμα της Τρίτης, καθώς η αβεβαιότητα της αγοράς σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές και την μείωση των επιτοκίων παραμένει.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχώρησε 0,46% στις 512 μονάδες. Ο δείκτης Eurostoxx 50 κατέγραψε πτώση 0,28% στις 4.857,58 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX σημείωσε πτώση 0,36% στις 18.354 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 έχασε 0,22% στις 7.485 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο FTSE 100 υποχώρησε στις 8.273 μονάδες με απώλειες 1%. Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο με -0,57% κινήθηκε στις 33.0975,62 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ανήλθε 0,42% στις 11.455 μονάδες.

Στο οικονομικό μέτωπο, η Κεντρική Τράπεζα της Σουηδίας (Riksbank) μείωσε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στο 3,5% από 3,75% και ανακοίνωσε ότι εξετάζει έως και τρεις ακόμα μειώσεις μέσα στο 2024.

Στα μάκρο της ημέρας, ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τον Ιούλιο διαμορφώθηκε στο 2,8%, από 2,5% που ήταν ένα μήνα πριν, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat. Στην Ευρωζώνη ο πληθωρισμός τον προηγούμενο μήνα ήταν στο 2,6%.

Στα επιχειρηματικά νέα, η μετοχή της δανέζικης εταιρείας βιοτεχνολογίας Zealand Pharma σημείωσε άνοδο 1%, ανακτώντας τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, συνέπεια της δήλωσης του διευθύνοντα συμβούλου Adam Steensberg ότι αναζητά έναν ισχυρό φαρμακευτικό εταίρο που θα συμβάλλει στο να φέρει στην αγορά το φάρμακό της για την απώλεια βάρους.

Επιπλέον, η μετοχή της βρετανικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών BT σημείωσε πτώση, κλείνοντας 6,39% χαμηλότερα, αφού ο ανταγωνιστικός πάροχος δικτύου CityFibre ανακοίνωσε ότι συνήψε συμφωνία για την έναρξη ευρυζωνικών υπηρεσιών Sky στο δίκτυό του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΔΝΤ: Πόσο έτοιμη είναι η Ελλάδα για την υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης

Alpha Bank: Στον χρηματιστηριακό δείκτη αειφορίας «FTSE4Good» για 8η συνεχή χρονιά

gazzetta
gazzetta reader insider insider