Ευρωαγορές: Υψηλότερα μετά τα σχόλια Πάουελ - Σε υψηλό 2,5 ετών η βρετανική λίρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Υψηλότερα μετά τα σχόλια Πάουελ - Σε υψηλό 2,5 ετών η βρετανική λίρα
Η βρετανική λίρα διαπραγματεύτηκε σε υψηλό άνω των δύο ετών.

Κέρδη κατέγραψαν οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή μετά την ομιλία του Τζερόμ Πάουελ στο οικονομικό συμπόσιο του Jackson Hole όπου έστρωσε το έδαφος για μείωση των αμερικανικών επιτοκίων αν και απέφυγε να προσδιορίσει με ακρίβεια το timing ή το μέγεθος.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε στο στο +0,51% και τις 518,35 μονάδες, ενώ ο δείκτης Eurostoxx 50 ενισχύθηκε κατά 0,46% στις 4.907 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX κινήθηκε ανοδικά κατά 0,77%, στις 18.635 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κέρδισε 0,70% στις 7.577 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο FTSE 100 ανήλθε στις 8.327 μονάδες με κέρδη 0,48%. Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο πρόσθεσε 1,02% για να κλείσει στις 33.650 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημείωσε αύξηση 1,09% στις 11.278 μονάδες.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η καταναλωτική εμπιστοσύνη παρέμεινε σταθερή τον Αύγουστο, παρά το γεγονός ότι οι προσδοκίες των νοικοκυριών για την οικονομία υποχώρησαν ελαφρώς, σύμφωνα με στοιχεία της Παρασκευής.

Η βρετανική λίρα διαπραγματεύτηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2022 έναντι του δολαρίου με άνοδο 0,83% στα 1,319 δολάρια, ενώ το ευρώ ενισχύθηκε 0,58% στα 1,118 δολάρια.

Στα επιχειρηματικά νέα, η μετοχή της Nestle σημείωσε απώλειες έως και 4% προτού επιστρέψει στο «πράσινο», μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για την αιφνιδιαστική αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου της, Μαρκ Σνάιντερ. Ο 58χρονος, που διηύθυνε τον κολοσσό των τροφίμων για οκτώ χρόνια, θα παραιτηθεί και θα αντικατασταθεί από τον Laurent Freixe, βετεράνο της εταιρείας που αυτή τη στιγμή διευθύνει το τμήμα της στη Λατινική Αμερική και ήταν στο το εκτελεστικό συμβούλιο για 16 χρόνια.

Ακόμη, άλμα 6% κατέγραψε η μετοχή της Hugo Boss αφότου όπως μετέδωσε το Reuters, ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχός της, η Frasers, κατέθεσε αίτημα για απόκτηση περισσότερων μετοχών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σήμα Πάουελ για μείωση επιτοκίων: «Έχει έρθει η ώρα»

gazzetta
gazzetta reader insider insider