Ευρωαγορές: Προσεκτικές κινήσεις υπό το φόβο κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Προσεκτικές κινήσεις υπό το φόβο κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε 0,02% χαμηλότερα.

Σε μεικτό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι δείκτες στις ευρωαγορές, μετά την κλιμάκωση της έντασης στην Μέση Ανατολή κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου με επιθέσεις τόσο από το σιιτικό κίνημα του Λιβάνου Χεζμπολάχ, όσο και από το Ισραήλ.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε 0,02% χαμηλότερα στις 518,09 μονάδες, ενώ ο δείκτης Eurostoxx 50 σημείωσε πτώση 0,26% στις 4.896 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κινήθηκε πτωτικά κατά 0,06% στις 18.621 μονάδες, ενώ αντίθετα ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε 0,18% στις 7.590 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχώρησε 0,13% στις 33.604 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κινήθηκε στο -0,11% και τις 11.265 μονάδες.

Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου παρέμεινε κλειστό, λόγω εθνικής τραπεζικής αργίας.

Στη Γερμανία, το επιχειρηματικό κλίμα υποχώρησε τον Αύγουστο, υποδεικνύοντας ότι η οικονομία της χώρας παραμένει σε ύφεση.

Σύμφωνα με τον Ifo, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος υποχώρησε στις 86,6 μονάδες τον Αύγουστο από 87 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. «Η γερμανική οικονομία πέφτει ολοένα και περισσότερο σε κρίση», ανέφερε το ινστιτούτο.

Την Κυριακή, η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε εκατοντάδες ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) εναντίον του Ισραήλ καθώς ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι είχε πλήξει τον Λίβανο με περίπου 100 αεροσκάφη προκειμένου να αποτρέψει μια μεγαλύτερη επίθεση, σε μια από τις μεγαλύτερες συγκρούσεις σε περισσότερους από δέκα μήνες συνοριακού πολέμου.

«Οι προσδοκίες της αγοράς επικεντρώνονται στο ότι η επίθεση του δεν προκάλεσε ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση, ωστόσο η απάντηση του Ισραήλ θα είναι εξίσου σημαντική. Και αυτή η απάντηση μπορεί να περιλαμβάνει μια επίθεση στον εφοδιασμό πετρελαίου του Ιράν και στις σχετικές υποδομές, η οποία θα θέσει σε κίνδυνο το 3-4% των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου», δήλωσε στο CNBC ο Vivek Dhar, στρατηγικός αναλυτής για εμπορεύματα στην Commonwealth Bank of Australia.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider