Ήπια κέρδη για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπια κέρδη για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Ανοδικά έκλεισε ο Stoxx 600 για δεύτερη ημέρα

Ανοδικά έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη, παραμένοντας σε πράσινο έδαφος για δεύτερη ημέρα, παρά τη νευρικότητα που καταγράφεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού στους δείκτες της αμερικανικής αγοράς, εν όψει των πολυαναμενόμενων αποτελεσμάτων του ηγέτη της τεχνητής νοημοσύνης, Nvidia.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε 0,34% υψηλότερα στις 520.64 με τα περισσότερα μεγάλα περιφερειακά χρηματιστήρια και κλάδους να διαπραγματεύονται στο πράσινο. Μετά από ένα αρνητικό ξεκίνημα για τον Αύγουστο, ο δείκτης αναμένεται να κλείσει τον μήνα με κέρδη, σύμφωνα με τα στοιχεία του LSEG.

Οι μετοχές της εξόρυξης υποχώρησαν 1,25%, ενώ τα χημικά πρόσθεσαν 1,4% και οι ασφαλιστικές μετοχές σημείωσαν άνοδο 1,16%. Ο Euro Stoxx 50 έκλεισε στο 0,27%.

Ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε 0,57%, στις 18.789 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε στο + 0,16% στις 7.577 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο FTSE 100 έκλεισε με οριακές απώλειες -0,02 στις 8.343 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε κατά 0,30% στις 33.880 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κατέγραψε ήπια άνοδο 0,05%, στις 11.332 μονάδες.

Η βρετανική ασφαλιστική εταιρεία Prudential ανέφερε την Τετάρτη άλμα 9% στα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη το πρώτο εξάμηνο του 2024, με τις μετοχές της εταιρείας να αυξάνονται για λίγο περισσότερο από 2%, πριν υποχωρήσουν σε αρνητικό έδαφος.

Στα επιχειρηματικά, η Lego σημείωσε άλμα 13% στα έσοδα κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, φτάνοντας περίπου τα 4,65 δισ. δολάρια. Σειρά έχουν οι Prudential, Novonesis και Brunello Cucinelli στην Ευρώπη, αλλά και μεγάλες εταιρείες στις ΗΠΑ. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος θα βρίσκονται τα αποτελέσματα της Nvidia, γύρω από τη μετοχή της οποίας έχει δημιουργηθεί μια επενδυτική «μανία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider