Wall Street: Πτώση για τους δείκτες με «βαρίδι» την Nvidia

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Πτώση για τους δείκτες με «βαρίδι» την Nvidia
Πτωτικά κινήθηκε η Wall Street, με πιέσεις από τη μετοχή της Nvidia, η οποία σημείωσε απώλειες προτού ανακοινώσει τα κρίσιμα αποτελέσματα τριμήνου.

Πτωτικά κινήθηκε η Wall Street, με πιέσεις από τη μετοχή της Nvidia, η οποία σημείωσε απώλειες προτού ανακοινώσει τα κρίσιμα αποτελέσματα τριμήνου.

Η Nvidia, που ηγείται των τεχνολογικών εξελίξεων, λειτουργεί ως δείκτης υγείας του ευρύτερου τεχνολογικού κλάδου και οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα μεγέθη της (σσ ανακοινώνονται μετά τη λήξη των συναλλαγών της Wall Street) αναζητώντας σήματα για το εάν υπάρχει περιθώριο να συνεχιστεί το τεχνολογικό ράλι που σημάδεψε ιδιαίτερα την περασμένη χρονιά αλλά και για την ευρύτερη βιωσιμότητα των εταιρειών τεχνολογίας και τεχνητής νοημοσύνης.

Ο βιομηχανικός Dow Jones έχασε 159 μονάδες ή 0,39% στις 41.091 μονάδες, έχοντας αρχικά κινηθεί σε πράσινο έδαφος και σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό. O ευρύτερος S&P 500 υποχώρησε κατά 0,6% στις 5.592 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε στο -1,12% και τις 17.556 μονάδες.

Τα σημεία που θα εστιάσουν οι επενδυτές σχετικά με την Nvidia, της οποίας η μετοχή έχει αυξηθεί κατά 159% το 2024, είναι κυρίως το χρονοδιάγραμμα παράδοσης των τσιπ Blackwell αλλά και η ενημέρωση σχετικά με την ζήτηση για AI. H μετοχή της σήμερα έκλεισε με πτώση 2,1%.

Παραμένοντας στο ταμπλό, η μετοχή της αλυσίδας πολυκαταστημάτων Nordstrom σημείωσε άνοδο 4,1% αφού ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street. Πιο αναλυτικά, τα καθαρά της κέρδη για το τρίμηνο που έληξε στις 3 Αυγούστου ανήλθαν στα 122 εκατ. δολάρια ή 72 σεντς ανά μετοχή, έναντι 137 εκατ. δολαρίων ή 84 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Εξαιρουμένων των στοιχείων που σχετίζονται με τα προβλήματα της αλυσίδας εφοδιασμού, η Nordstrom εμφάνισε προσαρμοσμένα κέρδη 96 σεντς ανά μετοχή. Οι πωλήσεις ανήλθαν στα 3,89 δισ. δολάρια, με αύξηση περίπυ 3,4% από τα 3,77 δισ. δολάρια σε ετήσια βάση. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν λίγο πιο κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών.

Για πρώτη φορά μετά από έξι τρίμηνα αυξήθηκαν οι συγκρίσιμες πωλήσεις της Foot Locker. Συγκεκριμένα αυξήθηκαν κατά 2,6% κατά τη διάρκεια του δεύτερου οικονομικού τριμήνου, πολύ καλύτερα από την άνοδο 0,7% που περίμεναν οι αναλυτές, σύμφωνα με το StreetAccount. Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν 1,9% στα 1,896 δισ. δολάρια, ακριβώς πάνω από την πρόβλεψη των αναλυτών που έβλεπαν 1,888 δισ. δολάρια, όπως αναφέρει το MarketWatch. Ωστόσο, το γεγονός πως η εταιρεία επιβεβαίωσε το outlook για το σύνολο του έτους για προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή από 1,50 έως 1,70 δολάρια, για αύξηση πωλήσεων από αρνητικό 1% σε θετικό 1% και για αύξηση των συγκρίσιμων πωλήσεων από 1% έως 3, δεν ικανοποίησε τους αναλυτές που περίμεναν κάτι καλύτερο, με αποτέλεσμα η μετοχή της Foot Locker να υποχωρήσει άνω του 10%.

Και στην περίπτωση της Abercrombie & Fitch οι αναλυτές δεν έμειναν ικανοποιημένοι αφού η μετοχή της διολίσθησε πάνω από 17%, παρά τα θετικά νούμερα που ανακοίνωσε, αφού η αγορά ανησυχεί πως η ενίσχυση των κερδών επιβραδύνεται. Συγκεκριμένα κατά 21% αυξήθηκαν τα έσοδα το δεύτερο οικονομικό της τρίμηνο, φτάνοντας τα 1,13 δισ. δολάρια έναντι 1,10 δισ. δολάρια που ήταν η πρόβλεψη των αναλυτών της LSEG. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 2,50 δολάρια ανά μετοχή έναντι 2,22 της εκτίμησης. Τα καθαρά κέρδη ήταν 133 εκατομμύρια δολάρια ή 2,50 δολάρια ανά μετοχή, σε σύγκριση με 57 εκατομμύρια δολάρια ή 1,10 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.

Η Berkshire Hathaway έγινε η πρώτη αμερικανική εταιρεία εκτός του τεχνολογικού κλάδου που ξεπέρασε το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε κεφαλαιοποίηση. Οι μετοχές του ομίλου του Γουόρεν Μπάφετ σημείωσαν άνοδο έως και 0,8% την Τετάρτη ανεβάζοντας για πρώτη φορά την χρηματιστηριακή του αξία πάνω από το όριο του 1 τρισ. δολαρίων. Η μετοχή έχει επιδοθεί σε ράλι φέτος χάρη στην ισχυρή απόδοση στον τομέα της ασφάλισης αλλά και στην αισιοδοξία για την οικονομία.

Σημειώνεται επίσης ότι ο Μπάφετ πούλησε ένα ακόμα πακέτο μετοχών της Bank of America τις τελευταίες ημέρες καθώς η Berkshire Hathaway συνεχίζει να μειώνει το μερίδιό της στον δεύτερο μεγαλύτερο δανειστή των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, ο όμιλος έβαλε στα ταμεία του 982 εκατομμύρια δολάρια από τις περίπου 24,7 εκατομμύρια μετοχές της BofA που πούλησε το διάστημα 23 Αυγούστου και 27 Αυγούστου, σύμφωνα με μια αναφορά των ρυθμιστικών αρχών την Τρίτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider