Wall Street: Άνοδος για τον Dow με ρεκόρ, απώλειες για τον Nasdaq ελέω Nvidia

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Άνοδος για τον Dow με ρεκόρ, απώλειες για τον Nasdaq ελέω Nvidia
Με μεικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street την Πέμπτη και με τον Dow Jones να σημειώνει νέο ρεκόρ,

Με μεικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street την Πέμπτη και με τον Dow Jones να σημειώνει νέο ρεκόρ, παρά το γεγονός πως οι δείκτες δεν κατάφεραν να κρατήσουν τα ισχυρά κέρδη που κατέγραφαν ενδοσυνεδριακά. Την ώθηση την είχαν δώσει τα νέα από την αγορά εργασίας και ο καλύτερος του αναμενόμενου ρυθμός που «έτρεξε» η ανάπτυξη στις ΗΠΑ, ωστόσο ο χθεσινός απόηχος των αποτελεσμάτων της Nvidia έπεσε και σήμερα «βαρύς» ειδικά στις τεχνολογικές μετοχές.

Πιο συγκεκριμένα, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,59% στις 41,335,05 μονάδες, κλείνοντας σε νέο υψηλό και καταγράφοντας το 25ο του ρεκόρ για το 2024, ο S&P 500 σκαρφάλωσε ελαφρώς ανοδικά κατά 0,06% στις 5.595,35 μονάδες, ενώ ο Nasdaq απώλεσε τα σημαντικά κέρδη που κατέγραφε για να κλείσει με αρνητικό πρόσημο στο -0,21% στις 17.519,04 μονάδες.

Η μετοχή της Nvidia υποχώρησε 6,38%, τραβώντας προς τα κάτω τον S&P 500 και τον Nasdaq. Ο κολοσσός της τεχνολογίας μπορεί να ξεπέρασε κατά πολύ τις εκτιμήσεις για το δεύτερο τρίμηνο στην ανακοίνωση των κερδών της την Τετάρτη, ωστόσο οι επενδυτές περίμεναν πιο εντυπωσιακά νούμερα.

Ο εταίρος τεχνολογικός κολοσσός, η Salesforce σημείωσε καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, ενισχύοντας παράλληλα τις εκτιμήσεις των κερδών της για το σύνολο του έτους. Ωστόσο η μετοχή της έκλεισε την συνεδρίαση στο -0,73%, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στην ανακοίνωση για την αποχώρηση της CFO, Amy Weaver, η οποία θα παραμείνει CFO μέχρι να επιλεγεί διάδοχος και στη συνέχεια θα συνεχίσει ως σύμβουλος. Η Weaver ασκεί καθήκοντα CFO στην Salesforce από τότε που εντάχθηκε στην εταιρεία το 2013.

«Ο θάνατος, οι φόροι και τα ισχυρά κέρδη της Nvidia είναι τα τρία πράγματα που μπορούμε να βασιζόμαστε. Και αυτό είναι το θέμα, αν το μέγεθος του ρυθμού των κερδών είναι χαμηλότερος από αυτόν που βλέπαμε μέχρι τώρα» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Ράιαν Ντέντρικ της Carson Group. «Πρόκειται για μια εξαιρετική εταιρεία που εξακολουθεί να αυξάνει τα έσοδα της κατά 122%, αλλά φαίνεται ότι ο πήχης ήταν πολύ ψηλά αυτή τη σεζόν, πρόσθεσε.

Τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, και προσέφεραν έστω και ενδοσυνεδριακά στήριξη στη χρηματιστηριακή αγορά, αφορούσαν τις εβδομαδιαίες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας που μειώθηκαν σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, απαλύνοντας περαιτέρω τις ανησυχίες για ύφεση, αλλά και το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του δεύτερου τριμήνου,το οποίο αναθεωρήθηκε υψηλότερα σε αύξηση 3% από το αρχικό ποσοστό 2,8%.

Αύριο οι επενδυτές αναμένουν την μέτρηση για τον δείκτη τιμών Προσωπικών Καταναλωτικών Δαπανών (PCE), την αγαπημένη μέτρηση πληθωρισμού της Fed για να βγάλουν περισσότερα συμπεράσματα για το που οδεύει η νομισματική πολιτική της Fed.

Οι επενδυτές βλέπουν να υπάρχει πιθανότητα 65,5% για μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο και περίπου 34,5% πιθανότητα μεγαλύτερης μείωσης, 50 μονάδων βάσης, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider