Τα αμερικανικά μάκρο στοίχισαν στον χρυσό το ιστορικό ρεκόρ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα αμερικανικά μάκρο στοίχισαν στον χρυσό το ιστορικό ρεκόρ
Με νέο ιστορικό ρεκόρ στα 2.531,70 δολάρια ανά ουγγιά φλέρταρε ο χρυσός.

Με νέο ιστορικό ρεκόρ στα 2.531,70 δολάρια ανά ουγγιά φλέρταρε ο χρυσός, όμως δεν το «κατοχύρωσε» καθώς τα μικτά στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας δημιούργησαν αμφιβολίες για το ύψος της μείωσης των επιτοκίων από την Fed των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, που από πολλούς αναλυτές θεωρείται βέβαιη.

Ο χρυσός στην αγορά spot υποχώρησε κατά 0,8% στα 2.495,86 δολάρια η ουγγιά, έχοντας φθάσει νωρίτερα στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών που σημειώθηκε από τις 20 Αυγούστου, όταν το πολύτιμο μέταλλο αναρριχήθηκε στα 2.530,30 δολάρια ανά ουγγιά. Παράλληλα, τα αμερικανικά futures για τον χρυσό διολίσθησαν κατά 0,7% στα 2.524,60 δολάρια.

«Η εικόνα είναι θολή, ωστόσο, καθώς το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε και οι μέσες ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν. Αυτό δεν θα δώσει στην αγορά σαφή σήματα σχετικά με το μέγεθος της μείωσης των επιτοκίων του Σεπτεμβρίου», έσπευσε να επισημάνει ο Τάι Γουόνγκ, aνεξάρτητος trader μετάλλων με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Yπενθυμίζεται πως η αμερικανική οικονομία δημιούργησε πολύ λιγότερες θέσεις εργασίας σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών τον Αύγουστο. Ειδικότερα, το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι τον προηγούμενο μήνα προστέθηκαν 142.000 νέες θέσεις εργασίας, κυρίως στους κλάδους κατασκευών και υγείας, σε σύγκριση με τις 89.000 θέσεις τον Ιούλιο, τις 179.000 τον Ιούνιο και τις 216.000 τον Μάιο.

Ελαφρά υποχώρηση στο 4,2% από 4,3% (υψηλό τριετίας) κατέγραψε ωστόσο το ποσοστό ανεργίας, σύμφωνα με τις προβλέψεις, μετά από τέσσερις συνεχόμενες μηνιαίες αυξήσεις. Η πτώση της ανεργίας υποδηλώνει ότι συνεχίστηκε η ομαλή επιβράδυνση της αγοράς εργασίας, πιθανώς μη δικαιολογώντας μεγάλη μείωση επιτοκίων από τη Fed αυτό τον μήνα, όπως πιθανώς θα υπαγόρευαν τα αδύναμα στοιχεία για την εργασία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 10 εκατ. ευρώ

Attica Bank: Tι πρέπει να γνωρίζουν οι πρώην μέτοχοι της Παγκρήτιας Τράπεζας μετά τη συγχώνευση

Orilina Properties: «Ναι» από ΓΣ στη διανομή μερίσματος για την χρήση 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider