Χωρίς κατεύθυνση το Χρηματιστήριο εν αναμονή της Fed

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χωρίς κατεύθυνση το Χρηματιστήριο εν αναμονή της Fed
Ήπιες απώλειες στο ΧΑ που δεν έχει εδώ και πολλούς μήνες κατεύθυνση. Πενιχρός τζίρος.

Έχοντας χάσει όλο το διεθνές ράλι τους τελευταίους μήνες το ΧΑ, μπαίνει στη γραμμή των διεθνών αγορών σε αυτή φάση, καταγράφοντας οριακές μεταβολές εν αναμονή των αποφάσεων της Fed.

Οι αναλυτές της Goldman Sachs προκρίνουν μια μείωση 25 μονάδων βάσης, έναντι 50 μονάδων βάσης που τιμολογεί η αγορά ομολόγων, με δύο ακόμη μειώσεις αντίστοιχου μεγέθους το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο, οδηγώντας έτσι τα επιτόκια στο 3,25% - 3,5% μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Ως προς το ταμπλό, παρότι οι μεγάλες αγορές ετοιμάζονται για νέα ρεκόρ το ΧΑ βρίσκεται σε ένα περιβάλλον μόνιμης ταλαιπωρίας και μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Αδιαφορία από τους επενδυτές που αναζητούν αποδόσεις στις αγορές του εξωτερικού, από το να περιμένουν πότε το ΧΑ θα αποφασίσει να κινηθεί υψηλότερα, έχοντας ως μείζον θέμα ακόμη το πως και με τι όρους θα διενεργηθεί το placement ΤΧΣ σε Εθνική. Όλα εδώ και πολλούς μήνες περιστρέφονται γύρω από την Εθνική, με την αγορά να αγνοεί σημαντικές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων, ντιλς και αναβαθμίσεων. Άλλωστε το ΧΑ έχει αποδείξει πολλάκις πως θέλει τους δικούς του χρόνους για να δώσει κίνηση. Πέραν αυτών υπάρχει και το rollover στα παράγωγα που κρατάει έρμαια τη spot καθώς ο «αέρας» ήταν αρκετός σε πολλά χαρτοφυλάκια που βγάζουν πωλήσεις για να καλύψουν margin και να περάσουν στην επόμενη σειρά συμβολαίων.

Σύμφωνα με τον Η. Ζαχαράκη της Fast FInance, ο τραπεζικός είναι αυτός που έδωσε και δίνει την τάση του FTSE. Η κοντινή αντίσταση είναι στο 3.465-3.471 με κύρια το 2.529 που είναι και το ημερήσιο Make or break μας. Το 3404 κοντινή στήριξη που διάσπαση μπορεί να μας φέρει στο 3.353. Αξίζει η παρατήρηση του ταλαντωτή μας σε εβδομαδιαίο γράφημα για να δούμε την συνέχεια του έργου. Ο τραπεζικός βιαστικά ήδη πλησίασε την στήριξη του στην ζώνη του 1.200 που έδωσε και αντίδραση. Το 1.234 κοντινή αντίσταση που κατοχύρωση θα μπορούσε και πάλι να δώσει κίνηση στο 1.271.

Στο ταμπλό ο Γενικός Δείκτης καταγράφει οριακές μεταβολές, με πτώση 0,11% στις 1.428,14 μονάδες και πενιχρό τζίρο. Ο FTSE 25 σημειώνει απώλειες 0,11% και ο τραπεζικός -0,05%.

Ήπια άνοδο σε Πειραιώς στο 0,16% και 0,19% για την Alpha Bank, όπως και για την Eurobank. Απώλειες 0,32% για την ΕΤΕ στα 7,436 ευρώ.

Κέρδη 1,06% για ΔΕΗ και 0,9% για Viohalco. Οριακές μεταβολές για ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ, ενώ πτωτικά κινούνται ΜΟΗ και Metlen.

Συνεχίζει ανοδικά Lamda με κέρδη 0,69% στα 7,30 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider