Συνεχίζει ανοδικά το Χρηματιστήριο με στόχο τις 1.480

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζει ανοδικά το Χρηματιστήριο με στόχο τις 1.480
Συνεχίζονται οι εισροές σε τράπεζες και βαριά χαρτιά. Νέα υψηλά για Τιτάν.

Στα χέρια των long έχει περάσει η τάση στο Χρηματιστήριο έχοντας περάσει από τη δύσκολη ζώνη των 1.450-1.460 μονάδων αρκετά αποφασιστικά και με πολύ υψηλούς τζίρους.

Το ΧΑ αφοτού ξεδιαλύνθηκε το τοπίο με την Εθνική Τράπεζα και το ποσοστό που έχει να πουλήσει το ΤΧΣ, αρχίζει να βρίσκει ρυθμό και υπό τη διάχυση του αγοραστικού ενδιαφέροντος διεκδικεί με αξιώσεις την υπέρβαση των 1.505 μονάδων, πρόσφατων πολυετών υψηλών.

Το ημερήσιο, σχεδόν, rotation που καταγράφεται αναδεικνύει νέους τίτλους που αντιδρούν σαν συμπιεσμένα ελατήρια. Σειρά είχαν χθες Elvalhalcor, Viohalco ενώ νέα υψηλά πέτυχε η Titan που τρέχει ένα ασύλληπτο ράλι εδώ και μήνες όπως και ο ΟΤΕ με υψηλά 52 εβδομ. Το σχυρό μομέντουμ διατηρείται για Metlen, ΔΕΗ, αλλά και Alpha, ενώ δυναμική αρχίζει να βρίσκει και η Πειραιώς, περνώντας στα χαμηλά της τελευταίες ημέρες.

Ο τζίρος στις δύο συνεδριάσεις διαμορφώνεται σταθερά άνω των 100 εκατ. ευρώ φανερώνοντας σημάδια αφύπνισης των επενδυτών. Τα παραπάνω βαδίζοντας ολοταχώς προς το placement ΤΧΣ σε ΕΤΕ που λειτουργεί και ως κράχτης κινητοποίησης ξένων χαρτοφυλακίων ευρύτερα στο ταμπλό.

Παράλληλα, σήμα ενίσχυσης της εμπιστοσύνης των ξένων θεσμικών και funds προς τις ελληνικές τράπεζες έστειλε ο επενδυτικός οίκος της JP Morgan, μέσω της απομυθοποίησης των επιπέδων DTCs (οριστικών και εκκαθαρισμένων αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων) στους ισολογισμούς τους και στη σύνδεση αυτών με τα υψηλότερα payouts.

Στο ταμπλό, ο ΓΔ ενισχύεται κατά 0,26% στις 1.465,88 μονάδες, με τον FTSE 25 στο 0,30% και τον ΔΤΡ στο 0,36%.

Στις τράπεζες, δυναμική για αποφασιστική υπέρβαση των 4 ευρώ βλέποντας προς τα επίπεδα των 4,22-4,5 εμφανίζει η Πειραιώς. Κέρδη 0,87% για την Eurobank ενώ στα 1,6215 βρίσκεται η Alpha. Κέρδη άνω του 1% για Κύπρου.

Συνεχίζει ανοδικά Τιτάν με κέρδη 1,17%, ΜΟΗ στο 0,75% αλλά και το δίδυμο ΔΕΗ, Metlen.

Στα 17,70 ευρώ βρίσκεται η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ενώ ήπια ανοδικά κινείται ΕΕΕ, ΔΑΑ και ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider