«Βουτιά» για τον χαλκό λόγω Κίνας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βουτιά» για τον χαλκό λόγω Κίνας
Τα νέα από τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο ρίχνουν τις μετοχές του χαλκού

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο χαλκός είχε σκαρφαλώσει με άνεση στα επίπεδα των 10.000 δολαρίων ανά τόνο, όταν το Πεκίνο είχε ανακοινώσει μια σειρά μέτρων για την τόνωση της επιβράδυνσης της οικονομίας της Κίνας και ειδικότερα του προβληματικού τομέα ακινήτων.

Σήμερα ωστόσο οι traders πουλάνε τις μετοχές του χαλκού με τις απώλειες να φτάνουν μέχρι και το -3% νωρίς στην συνεδρίαση. Αυτή την ώρα ο χαλκός παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχωρεί πάνω από 2% στα 4,471 δολάρια ανά λίβρα. Επίσης, εταιρείες εξόρυξης χαλκού όπως Freeport-McMoRan και Southern Copper υποχωρούν προσυνεδριακά και οι δύο περίπου 3,8%.

Η πτώση ήρθε αφού η Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC) της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο ανακοίνωσε πως το Πεκίνο θα διαθέσει 200 δισ. γουάν για δαπάνες, αλλά και για την υλοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων εντός του 2024, ωστόσο δεν προχώρησε στην εισαγωγή νέων μέτρων δημοσιονομικής στήριξης της οικονομίας, προς απογοήτευση των traders, που έντυσαν στα «κόκκινα» τα ασιατικά χρηματιστήρια.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έφτασε να διολισθαίνει πάνω από 10%, αλλά περιόρισε ελαφρώς τις απώλειες και έκλεισε στο -9,41%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider