Τρίτη σερί εβδομάδα κερδών για το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τρίτη σερί εβδομάδα κερδών για το πετρέλαιο
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Παρασκευή καθώς οι έμποροι ανησυχούσαν ότι οι δασμολογικοί πόλεμοι της Ουάσιγκτον θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν παγκόσμια ύφεση, αλλά για την εβδομάδα, οι τιμές οδήγησαν προς την τρίτη εβδομαδιαία άνοδο καθώς η πίεση των ΗΠΑ αυξήθηκε στη Βενεζουέλα και το Ιράν.

Υποχώρησαν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή καθώς οι έμποροι ανησυχούν ότι οι αμερικανικοί δασμοί θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν παγκόσμια ύφεση, ωστόσο σε εβδομαδιαία βάση σημείωσαν άνοδο για τρίτο σερί επταήμερο καθώς αυξάνεται η πίεση των ΗΠΑ στην Βενεζουέλα και το Ιράν.

Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent υποχώρησαν κατά 49 σεντς, ή 0,6%, στα 73,54 δολάρια το βαρέλι. Τα futures του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate διολίσθησαν 61 σεντς, ή 0,9%, στα 69,31 δολάρια το βαρέλι.

Σε εβδομαδιαία βάση, το Brent σημείωσε κέρδη σχεδόν 2%, ενώ το WTI ενισχύθηκε1,6%. Από τις αρχές Μαρτίου όταν και οι δύο δείκτες αναφοράς έφτασαν στα χαμηλά πολλών μηνών, το Brent έχει ενισχυθεί περισσότερο από 7%, και το WTI πάνω από 6%.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να ανακοινώσει αμοιβαίους δασμούς που στοχεύουν σε ένα ευρύ φάσμα εισαγωγών, με ισχύ από τις 2 Απριλίου. Ο εμπορικός πόλεμος έχει ανησυχήσει τους επενδυτές πως μπορεί να οδηγήσεις σε πιθανή ύφεση, ανέφεραν αναλυτές της JPMorgan στους πελάτες την Παρασκευή.

Τα στοιχεία από την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 3,3 εκατομμύρια βαρέλια στα 433,6 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 21 Μαρτίου, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters που έβλεπαν μία άντληση 956.000 βαρελιών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τη Δευτέρα νέους δασμούς 25% σε πιθανούς αγοραστές αργού πετρελαίου από τη Βενεζουέλα, λίγες μέρες μετά τις κυρώσεις των ΗΠΑ που στοχεύουν τις εισαγωγές της Κίνας από το Ιράν. Οι ΗΠΑ έχουν εκδώσει τέσσερις γύρους κυρώσεων με στόχο τις πωλήσεις πετρελαίου του Ιράν μετά την επιστροφή του Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Συνεχίζει τα ρεκόρ εν μέσω ανησυχίας για παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο

Ευρωαγορές: Προς «κόκκινο 3x3» μετά και τον «καυτό» PCE των ΗΠΑ - Άλμα 9% για τη γαλλική Ubisoft

Τρίτη διαδοχική μέρα απωλειών για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider