H Stellantis αποκτά μερίδιο 33% στην εταιρεία υδρογονοκίνησης Symbio

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Stellantis αποκτά μερίδιο 33% στην εταιρεία υδρογονοκίνησης Symbio
Peugeot e-Expert Hydrogen
Τα μερίδιο των Michelin και Faurecia στη Symbio θα διαμορφωθούν επίσης στο 33%.

Ένα ακόμα βήμα στην εδραίωσή του ως σημαντικού «παίκτη» στον τομέα της υδρογονοκίνησης κάνει ο Όμιλος Stellantis. Όπως ανακοινώθηκε, οι διαπραγματεύσεις με τις Faurecia και Michelin για απόκτηση μεριδίου στη Symbio – εταιρεία παραγωγής συστημάτων κυψελών καυσίμου – ολοκληρώθηκαν με συμφωνία. Για την οριστικοποίηση απομένει η σχετική έγκριση από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Η Stellantis θα αποκτήσει ίσο μερίδιο με τις Faurecia και Michelin, κατέχοντας πλέον το 33% της Symbio. Η συμφωνία αναμένεται να ενισχύσει την παρουσία της τελευταίας τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ. «Η απόκτηση ισότιμου ποσοστού στη Symbio θα ενισχύσει την ηγετική μας θέση στην κατηγορία των υδρογονοκίνητων οχημάτων, υποστηρίζοντας την παραγωγή βαν με κυψέλες καυσίμου στα εργοστάσιά μας στη Γαλλία. Παράλληλα όμως αποτελεί μία ιδανική προσθήκη στην ολοένα και αυξανόμενη γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων μας», δήλωσε ο Κάρλος Ταβάρες, Διευθύνων Σύμβουλος της Stellantis.

Η Symbio σχεδιάζει να παράγει 50.000 συστήματα κυψελών καυσίμου ετησίως από το 2025, αξιοποιώντας το gigafactory της που θα αρχίσει να λειτουργεί το δεύτερο εξάμηνο του 2023, στην πόλη Σεντ Φονς, νότια της Λυών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider