Η Li Auto ταράζει τα νερά στην Κίνα με το Mega

Κώστας Παστρίμας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Li Auto ταράζει τα νερά στην Κίνα με το Mega
Li Auto Mega
Ο Κινέζος κατασκευαστής σκοπεύει να τα βάλει με τους «μεγάλους» παρουσιάζοντας ένα εντυπωσιακό νέο μοντέλο.

Η Li Auto θα ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή και παράδοση του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού της οχήματος, που ονομάζεται Mega, τον Φεβρουάριο, καθώς η ανερχόμενη κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία στοιχηματίζει στην τεχνολογία γρήγορης φόρτισης για να λύσει το άγχος της αυτονομίας για τους χρήστες των ηλεκτρικών οχημάτων. Η Li Auto είπε ότι το νέο μοντέλο της, ένα όχημα πολλαπλών χρήσεων με μπροστινό σε σχήμα σταγόνας, θα είναι εξοπλισμένο με αρχιτεκτονική φόρτισης 800 volt και τις τελευταίας γενιάς μπαταρίες Qilin του κινεζικού γίγαντα γίγαντας μπαταριών CATL. Ο συνδυασμός αυτός δίνει θεωρητικά στο Mega αυτονομία 500 χιλιομέτρων με φόρτιση μόλις 12 λεπτών.

Li Auto Mega
Φωτογραφίες: Li Auto

Η Li Auto έχει ήδη αρχίσει να δέχεται προπαραγγελίες στην Κίνα για το νέο μοντέλο σε εκτιμώμενη τιμή κάτω από 600.000 γιουάν (περίπου 77.000 ευρώ). Έχει επίσης διαφημίσει ιδιαίτερα τη χαμηλή αντίσταση αέρα, που μειώνει την κατανάλωση ενέργειας και επεκτείνει την αυτονομία.

Το Mega, το οποίο έλαβε περισσότερες από 10.000 παραγγελίες προτού καν ολοκληρωθεί η πρώτη ημέρα διαθεσιμότητάς του και τα βάζει με παγκόσμιες μάρκες αυτοκινήτων στην αγορά μεγάλου μεγέθους MPV που εξακολουθούν να κυριαρχούν με βενζινοκίνητα οχήματα. Η Li Auto σκοπεύει να ξεπεράσει τις πωλήσεις BMW, Mercedes-Benz και Audi στην Κίνα το 2024.

Li Auto Mega
Φωτογραφίες: Li Auto

«Το Mega είναι ελκυστικό για τις πλουσιότερες κινεζικές οικογένειες που αποκτούν ολοένα και περισσότερα παιδιά και χρειάζονται οχήματα αυτού του μεγέθους. Το μόνο που υπήρχε για αυτήν την κατηγορία ήταν ένα πολύ ακριβό Toyota Alphard και ένα GM GL8, που είναι βασικά ένα αυτοκίνητο μίσθωσης για επιχειρηματίες... δεν δίνουν σημασία σε τίποτα άλλο εκτός από τον οδηγό», δήλωσε ο Μπιλ Ρούσο, Διευθύνων Σύμβουλος της συμβουλευτικής εταιρείας Automobility με έδρα τη Σαγκάη.

Φωτογραφίες: Li Auto

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider