Στην Ελλάδα από το Autohellas Group η κινεζική μάρκα XPENG

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην Ελλάδα από το Autohellas Group η κινεζική μάρκα XPENG
XPENG Autohellas Group
Μέσα στο 2024 θα κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα το σπορ sedan P7, το coupe SUV G6 και η ναυαρχίδα της μάρκας G9.

Συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με την XPENG για την Ελλάδα υπέγραψε το Autohellas Group (Όμιλος Βασιλάκη), αποτελώντας τον Επίσημο Διανομέα της κινεζικής μάρκας στη χώρα μας. H συνεργασία αφορά την εισαγωγή πολυτελών και έξυπνων ηλεκτρικών μοντέλων της XPENG στην ελληνική αγορά, αρχής γενομένης από τον Ιούλιο του 2024.

Τα τρία πρώτα μοντέλα είναι το XPENG P7 (ένα σπορ sedan με αυτονομία έως 576 χλμ), το XPENG G9 (η ναυαρχίδα της μάρκας, ένα SUV με απόδοση έως 551 ίππους) και το XPENG G6 (ένα coupe SUV). H XPENG ιδρύθηκε το 2014 και έχει παρουσία σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Νορβηγία, η Δανία, η Ελβετία, η Ολλανδία, η Γερμανία και η Γαλλία.

«Είμαστε χαρούμενοι που θα έχουμε το Autohellas Group ως στρατηγικό συνεργάτη στην Ελλάδα, μία σημαντική αγορά για την XPENG, όπου μπορούμε να χτίσουμε μία ισχυρή θέση για τα μοντέλα μας με την έξυπνη τεχνολογία εξαιτίας της δυνητικής ανάπτυξης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων», δήλωσε ο Brian Hongdi Gu, Vice Chairman & President XPENG. «Η εμπειρία του Autοhellas Group και η μακρά παρουσία του στην ελληνική αγορά θα μας βοηθήσει να αναπτυχθούμε και σε αυτή την αγορά με το Sport Sedan P7, το Ultra-Smart Coupe SUV G6 και τη ναυαρχίδα των μοντέλων μας το SUV G9. H έναρξη της δραστηριότητας της XPENG στην Ελλάδα αποτελεί ορόσημο στην Ευρωπαϊκή μας ανάπτυξη.»

XPENG G9

Από την πλευρά του ο Γιώργος Βασιλάκης, CEO του αυτοκινητιστικού εισαγωγικού τμήματος του Autohellas Group, δήλωσε: «Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που η XPENG επέλεξε το Autohellas Group για συνεργάτη της στην Ελλάδα. H στρατηγική συνεργασία με την XPENG υπογραμμίζει τη φιλοδοξία μας για ένα πιο πράσινο αυτοκινητιστικό μέλλον μέσα από την πελατοκεντρική μας φιλοσοφία. Τα μοντέλα της XPENG είναι ποιοτικά και διαθέτουν έξυπνη τεχνολογία στο DNA τους. Στόχος μας είναι να ηγηθούμε της αγοράς των premium ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα.»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider