ΗΠΑ: Ανακαλούνται 775.000 οχήματα των Kia και Dodge

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Ανακαλούνται 775.000 οχήματα των Kia και Dodge
Προβλήματα με το ABS και αλλά πιθανότητα ανάφλεξης στις μπροστινές θέσεις από ελαττωματικό ηλεκτρικό πόμολο.

Στην ανάκληση 775.000 οχημάτων θα προχωρήσουν δύο αυτοκινητοβιομηχανίες. Συγκεκριμένα, η Kia America θα ανακαλέσει 463.000 οχήματα και η Dodge της Stellantis περίπου 212.000 μοντέλα.

Η ανάκληση της Kia αφορά το SUV Tellurides που κατασκευάστηκε μεταξύ 2020 και 2024. Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας των ΗΠΑ (NHTSA) αναφέρει ότι υπάρχει πιθανότητα να σημειωθεί φωτιά στις μπροστινές θέσεις από ελαττωματικό ηλεκτρικό πόμολο. Η υπηρεσία προειδοποίησε τους ιδιοκτήτες να σταθμεύουν έξω και μακριά από κτίρια λόγω του προβλήματος. Αυτή είναι η δεύτερη ανάκληση Telluride της Kia το 2024. Την πρώτη φορά ανακάλεσε 400.000 οχήματα επειδή το SUV είχε τη δυνατότητα να κυλήσει, ακόμα και όταν ήταν παρκαρισμένο.

Η ανάκληση Stellantis αφορά διαφορετικά μοντέλα. Τα Dodge Durangos του 2022 όπως και τα Ram 2500 και 3500 φορτηγά του 2022 έχουν πρόβλημα με τα συστήματα ABS, σύμφωνα με την εταιρεία. Αυτό το πρόβλημα θα μπορούσε να απενεργοποιήσει το σύστημα ελέγχου ευστάθειας των οχημάτων, το οποίο αποτρέπει την απώλεια των δυνατοτήτων διεύθυνσης κατά τη διάρκεια έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με την NHTSA - η οδήγηση αυτοκινήτου χωρίς αυτό το σύστημα αυξάνει την πιθανότητα ατυχήματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Toyota: Το σκάνδαλο με τις δοκιμές ασφαλείας εξαφάνισε 15 δισ. δολάρια

Μασκ: Η Tesla δεν θα λανσάρει φέτος ανανεωμένο Model Y

EY World Entrepreneur Of The Year™ 2024: Νικητής ο Vellayan Subbiah από την Ινδία

gazzetta
gazzetta reader insider insider