Mercedes-Benz: Άνοδος πωλήσεων των plug-in υβριδικών, πτώση των ηλεκτρικών

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Mercedes-Benz: Άνοδος πωλήσεων των plug-in υβριδικών, πτώση των ηλεκτρικών
Mercedes-Benz
Η γερμανική μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων σημείωσε μικρή αύξηση πωλήσεων κατά το τρίτο τρίμηνο του 2024.

Η παύση κρατικών επιδοτήσεων για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε αρκετές αγορές επηρεάζει και τις premium μάρκες. Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου (Q3) του 2024, με τις συνολικές πωλήσεις να ανέρχονται σε 503.600 μονάδες. Ο αριθμός αυτός είναι κατά 1% μεγαλύτερος από το Q2 και 1% μειωμένος σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2023.

Σε επίπεδο εννεαμήνου (Ιανουάριος - Σεπτέμβριος 2024) οι πωλήσεις ανήλθαν σε 1.463.000 αυτοκίνητα, μειωμένες κατά 4% συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε αύξηση 10% στις πωλήσεις των plug-in υβριδικών μοντέλων κατά το τρίτο τρίμηνο του 2024, κυρίως λόγω του ενδιαφέροντος στην αγορά των ΗΠΑ. Την ίδια περίοδο όμως οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών (BEV) της γερμανικής μάρκας μειώθηκαν κατά 7%. Μάλιστα η πτώση πωλήσεων των BEV στους πρώτους 9 μήνες του 2024 ανέρχεται σε 31%.

Όσον αφορά τις αγορές, στη Βόρεια Αμερική (ΗΠΑ, Καναδάς και Μεξικό) η Mercedes-Benz κατέγραψε ένα εντυπωσιακό +29% συγκριτικά με το τρίτο τρίμηνο του 2023. Στην Ευρώπη (ΕΕ, Μ. Βρετανία, Ελβετία και Νορβηγία) σημειώθηκε πτώση 4% και στην Ασία 9%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider