Bitcoin: Κέρδη 84% για το α' εξάμηνο του 2023 - Οι επόμενοι καταλύτες για τα crypto

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: Κέρδη 84% για το α' εξάμηνο του 2023 - Οι επόμενοι καταλύτες για τα crypto
Η αγορά των crypto έχει να... ευχαριστεί την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) για την άνοδο.

Αλματώδη κέρδη κατέγραψε το bitcoin για το α' εξάμηνο του 2023, με το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου να σημειώνει το καλύτερο α' εξάμηνο από το 2019.

Σύμφωνα με το MarketWatch, το bitcoin κατάφερε να επισκιάσει την άνοδο των μετοχών, ξεπερνώντας ακόμα και την άνοδο που κατέγραψε για το πρώτο μισό του έτους ο τεχνολογικός Nasdaq, που συνδέεται στενά με την αγορά των crypto. Παρόμοιο ράλι σημείωσαν και άλλα κρυπτονομίσματα, ανακάμπτοντας από τις απώλειες που σημείωσαν στα τέλη του 2022.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η αγορά των crypto έχει να... ευχαριστεί την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) για την άνοδο στο α' εξάμηνο του 2023, εν μέσω της προοπτικής για μείωση των βασικών επιτοκίων της τράπεζας και δεδομένων των στοιχείων που έδειξαν αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία.

Το bitcoin έχει γίνει λιγότερο συσχετισμένο με τις μετοχές, αλλά συνεχίζει να κινείται με βάση τις παρατηρήσεις των αξιωματούχων της Fed, καθώς και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και τις θέσεις εργασίας.

Τι έρχεται στο β' εξάμηνο του 2023

Ο επόμενος καταλύτης για την κίνηση των crypto φαίνεται πως θα είναι το εάν η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC) θα προχωρήσει στην έγκριση κεφαλαίων bitcoin-ETF στις ΗΠΑ, προτάσεις για τα οποία έχουν καταθέσει η BlackRock και άλλων μεγάλοι «παίχτες» στο χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Εάν εγκριθούν, αυτά τα funds πιθανότατα θα οδηγήσουν σε ένα νέο κύμα λιανικού ενδιαφέροντος για τα κρυπτονομίσματα και επίσης θα προαναγγέλλουν σημαντική συμμετοχή σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία από μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του χρηματοοικονομικού τομέα.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η κυρίαρχη τάση μεταξύ των συμμετεχόντων στην αγορά είναι ότι τα κρυπτονομίσματα είναι πιθανό να συνεχίσουν να ανεβαίνουν, λαμβάνοντας ώθηση από τη δυναμική της τόσο καλής έναρξης του έτους.

Ο Στέφαν Ουελέτε, της FRNT Financial, ανέφερε πως σε επίπεδο έτους, πιστεύουμε ότι η ισορροπία των πιθανοτήτων είναι πολύ περισσότερο σταθμισμένη προς τα πάνω παρά προς τα κάτω. Θα ήταν ένας πολύ ασυνήθιστος κύκλος της αγοράς εάν, μέχρι αυτή την εποχή του επόμενου έτους, δεν θα είμαστε τουλάχιστον σε υψηλότερα επίπεδα από ό,τι είμαστε σήμερα ή ενδεχομένως να απειλούμε τα υψηλά όλων των εποχών».

Η Κέιτ Λόρενς, της Bloccelerate, «βλέπει» το bitcoin «να κινείται προς τα 35.000 δολάρια αυτό το μήνα, όπου κινδυνεύει να «κολλήσει» στη στασιμότητα. Η ίδια προσθέτει πως το bitcoin θα φτάσει σε νέο υψηλό ρεκόρ το 2024», προσθέτοντας πως υπάρχουν έξι ολόκληροι μήνες πριν αυτή η πρόβλεψη για το 2024 μπορεί να πάρει σάρκα και οστά. Και αν υπάρχει ένα συμπέρασμα για τους επενδυτές από το πρώτο εξάμηνο του 2023, αυτό είναι ότι δεν υπάρχει ποτέ μια βαρετή στιγμή στην στην αγορά των crypto»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Κίνα επιβάλλει περιορισμό στις εξαγωγές 2 κρίσιμων μετάλλων -Ρίσκο για την πράσινη μετάβαση της Ευρώπης

gazzetta
gazzetta reader insider insider