«Βουτιά» 6% για το Bitcoin - «Ρωγμές» στην αγορά κρυπτονομισμάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βουτιά» 6% για το Bitcoin - «Ρωγμές» στην αγορά κρυπτονομισμάτων
Ο δείκτης των 100 μεγαλύτερων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, υποχώρησε περίπου 5% τις τελευταίες επτά ημέρες.

Τελευταία ενημέρωση: 19:57

Συσσωρεύονται οι απώλειες στην αγορά κρυπτογνομισμάτων μετά τη δεύτερη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση μέσα στο 2024, γεγονός που αντικατοπτρίζει τη μείωση της ζήτησης για τα διαπραγματεύσιμα κεφάλαια Bitcoin και την αβεβαιότητα σχετικά με τη νομισματική πολιτική.

Ο δείκτης των 100 μεγαλύτερων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, υποχώρησε περίπου 5% τις τελευταίες επτά ημέρες, έως την Κυριακή, η πιο απότομη τέτοια διολίσθηση που έχει σημειωθεί από τον Απρίλιο, όπως δείχνουν τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Το Bitcoin διαπραγματεύεται αυτή την ώρα στα 60,178.36, χάνοντας και το μαξιλάρι των 61.000 δολαρίων, καταγράφοντας πτώση 6,11%. Το κορυφαίο token με βάση την αγοραστική του αξία έχει πληγεί από ένα εξαήμερο σερί εκροών από αμερικανικά ETF και οδεύει για την τρίτη χειρότερη εβδομάδα του έτους,

Οι «ρωγμές» στο κρυπτονόμισμα εμφανίζονται εν μέσω αμφιβολιών σχετικά με το περιθώριο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να μειώσει γρήγορα τα επιτόκια από ένα υψηλό δύο δεκαετιών. Για ορισμένους αναλυτές, η υποχώρηση των ψηφιακών assets αποτελεί προειδοποιητικό σημάδι για την ευρύτερη διάθεση ανάληψης κινδύνου.

Η τρέχουσα δυναμική της αγοράς κρυπτονομισμάτων «χαρακτηρίζεται από χαμηλή μεταβλητότητα, ήπιους όγκους και βιβλία παραγγελιών που δεν εξισορροπούνται όταν οι τιμές αρχίζουν να κινούνται στα άκρα του εύρους τους», αναφέρει σε σημείωμά του ο David Lawant, επικεφαλής έρευνας της FalconX.

Η πτώση σε κάποια άλλα κρυπτνομίσματα είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη. Το σερί εβδομαδιαίων μειώσεων για το Ether και το Solana είναι το μεγαλύτερη από πέρυσι και το 2022 αντίστοιχα.

Αυτό συμβαίνει ακόμη και ενώ οι εταιρείες αμοιβαίων κεφαλαίων ετοιμάζονται να λανσάρουν τα πρώτα αμερικανικά ETF που επενδύουν απευθείας στο Ether, το δεύτερο σε αξία cryptoasset.

Το Bitcoin κατέγραψε ρεκόρ 73.798 δολαρίων τον Μάρτιο, αλλά αυτό το τρίμηνο υστερεί έναντι των παραδοσιακών επενδύσεων όπως είναι οι μετοχές, τα ομόλογα και ο χρυσός.

Ο κινητός μέσος όρος 200 ημερών στα 57.500 δολάρια περίπου βρίσκεται στο επίκεντρο τώρα ως πιθανή ζώνη στήριξης για την τιμή, σύμφωνα με τον αναλυτή της IG Australia, Tony Sycamore.

«Φαίνεται να διαμορφώνεται μια πτωτική διάθεση», δήλωσε η Caroline Mauron, συνιδρύτρια του παρόχου ρευστότητας σε παράγωγα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Orbit Markets. «Η αγορά δυσκολεύεται να αφομοιώσει μεγάλες παραγγελίες πώλησης» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider