Νέα κρίση στο μεταναστευτικό βλέπει η Τουρκία και ζητά δίκαιη «μοιρασιά» για τους πρόσφυγες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα κρίση στο μεταναστευτικό βλέπει η Τουρκία και ζητά δίκαιη «μοιρασιά» για τους πρόσφυγες
Η δικαιότερη «μοιρασιά» στους πρόσφυγες είναι απαραίτητη, σύμφωνα με τη Hurriyet.

Δικαιότερη κατανομή βάρους στο μεταναστευτικό ζητά η Άγκυρα, προειδοποιώντας ότι αντίθετη στάση της ΕΕ θα πυροδοτήσει νέα κρίση σε Τουρκία, Ελλάδα και Ευρώπη.

Η δικαιότερη «μοιρασιά» στους πρόσφυγες είναι «απαραίτητη για ένα καλύτερο μέλλον τόσο για την κοινωνία μας όσο και για τους μετανάστες» δήλωσε ο Αμπντουλάχ Αγιάζ, επικεφαλής του τμήματος διαχείρισης της μετανάστευσης στο τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με τη Hurriyet.

Ο Αγιάζ υπενθύμισε ότι η Τουρκία φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών στον κόσμο, σχεδόν 4 εκατ., 3,6 εκ των οποίων Σύροι και ότι υπάρχουν περισσότεροι από 900.000 κάτοχοι αδειών παραμονής που αναμένεται να ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο στα τέλη του 2019.

Εξηγώντας τις σοβαρές προσπάθειες που έχει καταβάλει η Τουρκία για τους μετανάστες ο Αγιάζ δήλωσε: «Παρέχουμε στους μετανάστες πρόσβαση σε βασικές δημόσιες υπηρεσίες, όπως η υγεία και η εκπαίδευση και προσπαθούμε να τους ενσωματώσουμε στην αγορά εργασίας».

Ο Αγιάζ τόνισε ότι για μια καλύτερη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος πρέπει να αναζητηθεί η αιτία της μετανάστευσης από τις χώρες προέλευσης.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider