Νέα πρόκληση από τον Ερντογάν: «Ελλάδα άνοιξε τα σύνορα»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα πρόκληση από τον Ερντογάν: «Ελλάδα άνοιξε τα σύνορα»

Τις προκλητικές δηλώσεις συνεχίζει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς σε ομιλία του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί στην Ελλάδα, την οποία κάλεσε να ανοίξει τα σύνορα της.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, σε ομιλία του στο συνεδριακό κέντρο «Haliç», ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε την Ελλάδα ν’ ανοίξει τα σύνορα και ν’ αφήσει τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στα σύνορα να μεταβούν στην Ευρώπη.

«Ελλάδα άνοιξε τα σύνορα σου»

«Ελλάδα, αυτοί οι άνθρωποι δεν θα μείνουν στα εδάφη σου. Θα έρθουν και θα πάνε σε άλλη χώρα της Ευρώπης», δήλωσε και συνέχισε «Ελλάδα. Σε καλώ ν’ ανοίξεις τα σύνορα και ν’ απαλλάξεις αυτούς τους ανθρώπους απ’ αυτό το φορτίο. Άνοιξε τα, άφησε τους να πάνε σε άλλες χώρες της Ευρώπης».

ΕΕ: Βοήθεια στην Τουρκία μόνο αν τερματίσει τις «πολιτικές εκβιασμού»

Προειδοποίηση ότι η οικονομική βοήθεια προς την Τουρκία για τη διαχείριση του Προσφυγικού θα είναι μικρότερη αν η Άγκυρα δεν τερματίσει τις «πολιτικές εκβιασμού» απηύθυνε ο Ευρωπαίος επίτροπος Γιόχανες Χαν.

Ένα πιθανό πακέτο οικονομικής βοήθειας προς την Τουρκία για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην επικράτειά της ενδέχεται να είναι μικρότερο από αυτό που προσφέρθηκε προηγουμένως και αυτό θα εξαρτηθεί από τη συμμόρφωση της Άγκυρας στην μεταναστευτική συμφωνία, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος Επίτροπος Προϋπολογισμού και Ανθρωπίνων Πόρων, Γιοχάνες Χαν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider