Ευρωβουλευτές: Να σταματήσει άμεσα η χρηματοδότηση της Τουρκίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωβουλευτές: Να σταματήσει άμεσα η χρηματοδότηση της Τουρκίας
Nα σταματήσει άμεσα κάθε χρηματοδότηση προς την Τουρκία ζητούν δεκατρείς ευρωβουλευτές του συντηρητικού χώρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Nα σταματήσει άμεσα κάθε χρηματοδότηση προς την Τουρκία ζητούν με επιστολή τους προς τους ηγέτες των ευρωπαϊκών θεσμών ο ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης και δώδεκα ευρωβουλευτές του συντηρητικού χώρου.

Στην ίδια επιστολή-παρέμβαση που γίνεται με πρωτοβουλία του κ. Φράγκου, οι ευρωβουλευτές ζητούν επίσης από την ΕΕ «να υποστηρίξει πλήρως την απόφαση της Ελλάδας να ενεργοποιήσει το άρθρο 78, παρ. 3 της Συνθήκης και να κλείσει τα σύνορα, να συνδράμει αποφασιστικά στη σφράγιση και φύλαξη όλων των χερσαίων και θαλάσσιων ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων».

Ο Ερντογάν στις Βρυξέλλες

Τις Βρυξέλλες επισκέπτεται σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για συνομιλίες με ευρωπαίους αξιωματούχους σχετικά με το προσφυγικό και το μεταναστευτικό και εξέφρασε την ελπίδα να επιστρέψει με «διαφορετικά αποτελέσματα» από τις αυριανές επαφές του. Την ίδια ώρα η Αθήνα παρακολουθεί προσεκτικά, αφού θεωρεί τα αποτελέσματα των επαφών του άμεσα εξαρτώμενα με την κρίση στον Έβρο.

Ο Ταγίπ Ερντογάν θα έχει επαφές με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και την Πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάϊεν για να συζητήσουν τα ζητήματα του μεταναστευτικού, της ασφάλειας, της σταθερότητας στην περιοχή και της κρίσης στην Συρία, όπως έγραψε στο twitter εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ. Στις Βρυξέλλες δεν αποτελεί μυστικό πως ο Τούρκος Πρόεδρος επιθυμεί την αναθεώρηση της κοινής δήλωσης ΕΕ - Τουρκίας για το μεταναστευτικό, κάτι που είχε άλλωστε εκφράσει και στην τηλεφωνική του επικοινωνία με την Καγκελάριο Μέρκελ την προηγούμενη εβδομάδα, όπου είχε υποστηρίξει πως η Κοινή Δήλωση «δεν λειτουργεί και πρέπει να αναθεωρηθεί».

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider