Πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη Μόρια - Μπαίνει σε καραντίνα για 14 ημέρες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη Μόρια - Μπαίνει σε καραντίνα για 14 ημέρες
Πρόκειται για 40χρονο Σομαλό που έχει αναγνωριστεί ως πρόσφυγας.

Ένας 40χρονος Σομαλός αναγνωρισμένος πρόσφυγας, που διαμένει προσωρινά στον καταυλισμό των αιτούντων άσυλο στο ΚΥΤ της Μόριας, διαγνώστηκε το βράδυ της Τρίτης θετικός στη νόσο του κορονοϊού. Καθώς πρόκειται για το πρώτο κρούσμα στον καταυλισμό, έχει σημάνει συναγερμός στις υγειονομικές Αρχές.

Για τον λόγο αυτό, με κοινή απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου - και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ - τίθεται άμεσα σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό (καραντίνα) το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ασθενής πρόσφυγας μεταφέρθηκε αργά το βράδυ εμπύρετος στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου διαγνώσθηκε αμέσως θετικός στον κορονοϊό, ενώ κρίθηκε ότι πρέπει να εισαχθεί αμέσως για νοσηλεία λόγω των σοβαρών υποκείμενων νοσημάτων του.

Ο Σομαλός είχε αναχωρήσει από τη Μυτιλήνη στις 17 με δικαίωμα μετακίνησης που είχε ως αναγνωρισμένος πρόσφυγας. Μάλιστα, βεβαίωσε την παρουσία του στην Αθήνα με καταγεγραμμένη εμφάνισή του σε Αστυνομικό τμήμα της Αττικής. Προφανώς λόγω αδυναμίας παραμονής στην Αθήνα και του «ανοικτού» χαρακτήρα της Μόριας επέστρεψε στη Μυτιλήνη. Ήδη, ξεκίνησε η ενδελεχής ιχνηλάτηση του συνόλου των επαφών του επιβεβαιωμένου κρούσματος, με σκοπό την απομόνωσή τους, ενώ διενεργούνται εκτεταμένοι έλεγχοι στους διαμένοντες στο ΚΥΤ.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ο καταυλισμός θα τεθεί σε υγειονομικό αποκλεισμό, κάτι που έγινε και σε ανάλογο περιστατικό στη ΒΙΑΛ στη Χίο.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider