Ακάρ για «Oruc Reis»: Κάνουμε αθώες επιστημονικές εργασίες και μας επιτίθενται

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ακάρ για «Oruc Reis»: Κάνουμε αθώες επιστημονικές εργασίες και μας επιτίθενται
Σε νέο κρεσέντο προκλητικών δηλώσεων αναλώθηκε ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, λέγοντας ότι η Τουρκία πραγματοποιεί «αθώες, επιστημονικές και τεχνικές εργασίες» και «μας επιτίθενται, προσθέτοντας ότι το Πολεμικό Ναυτικό θα παράσχει προστασία όπου χρειαστεί.

Σε δηλώσεις που πραγματοποίησε σε εκδήλωση στη Στρατιωτική Ακαδημία για την έναρξη του νέου πανεπιστημιακού έτους ο Χουλουσί Ακάρ ανέφερε ότι «με αυτό που κάναμε (εννοεί τη Navtex)… εδώ διακυβεύονται τα θαλάσσια δικαιώματα, ενδιαφέροντα και συμφέροντά μας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, όπου διαθέτουμε θαλάσσιες δικαιοδοσίες, καταχωρημένες στον ΟΗΕ. Σε αυτές τις θαλάσσιες ζώνες προβαίνουμε σε απόλυτα επιστημονικές έρευνες και τεχνικές εργασίες, επομένως δεν αποτελούν απειλή για κανέναν.

«Ωστόσο, επιτίθενται στις ενέργειες που κάνουμε, τις καθόλα αθώες, επιστημονικές και τεχνικές εργασίες, και προβαίνουν σε κινήσεις που κλιμακώνουν την ένταση και κάθε είδους προκλητικές ενέργειες. Ελπίζουμε οι γείτονές μας να απόσχουν από τέτοιες ενέργειες. Με την κίνηση που κάναμε, θέλουμε να προστατεύσουμε -ως πολεμικό ναυτικό- τις επιστημονικές και τεχνικές εργασίες που διεξάγουμε».

Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε ότι το Πολεμικό Ναυτικό θα παράσχει -όπου χρειαστεί- την απαραίτητη συνοδεία και προστασία στα ερευνητικά σκάφη, ενώ τη νέα αποστολή του «Oruc Reis» στη Μεσόγειο επιχείρησε να την εντάξει στο πλαίσιο προγραμματισμένων δραστηριοτήτων.

«Το “Oruc Reis” θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του, στο πλαίσιο των ερευνών που έχει διεξάγει μέχρι σήμερα, βάσει του σχεδίου και του προγράμματός του».

Πηγή: Sigmalive.com

Φωτογραφία: Getty Images/ideal image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider