Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα θα ανακοινωθεί η πρόταση για τις ποινές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα θα ανακοινωθεί η πρόταση για τις ποινές
Για την ηγετική ομάδα που κρίθηκε ένοχη για εγκληματική οργάνωση προβλέπεται κάθειρξη από 5 έως 15 έτη, ενώ για τα μέλη από 5 έως 10.

Την πρόταση της για τις ποινές θα παρουσιάσει σήμερα Τρίτη 13/10, η εισαγγελέας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Αδαμαντία Οικονόμου, μετά την απόφαση πως τα επτά ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, θα καταδικαστούν χωρίς ελαφρυντικά.

Για την ηγετική ομάδα που κρίθηκε ένοχη για εγκληματική οργάνωση προβλέπεται κάθειρξη από 5 έως 15 έτη, ενώ για τα μέλη από 5 έως 10.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα ο Γιάννης Λαγός υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης της έδρας κατηγορώντας τους δικαστές για προκατάληψη και μεροληψία.

Το δικαστήριο με νέα σύνθεση, έκρινε ότι δεν προέκυψαν ενέργειες ή παραλείψεις των δικαστών που να μπορούν να δικαιολογήσουν υπόνοιες αμεροληψίας.

Η εισαγγελέας της έδρας, πρότεινε την απόρριψη της αίτησης καθώς, όπως είπε, αυτή δεν στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα αλλά σε υπόνοιες.

Ως εκ τούτου πρέπει να κριθεί «αόριστη και απαράδεκτη γιατί ασκείται καταχρηστικά».

Τι υποστήριξε ο Λαγός στο αίτημα για εξαίρεση της έδρας

Για υπόνοιες ότι το δικαστήριο μεροληπτεί εις βάρος του Γιάννη Λάγου, κάνει λόγο στο αίτημά του για εξαίρεση της έδρας, πλην της εισαγγελέως και του αναπληρωτή της, ο δικηγόρος του, Κώστας Πλεύρης.

Ο Κώστας Πλεύρης ανέφερε πως το αίτημα – του καταδικασθέντος για διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση – ευρωβουλευτή υποβάλλεται καθώς υπάρχουν υπόνοιες μεροληψίας του δικαστηρίου.

Επιπλέον, όπως υποστηρίζει, παραβιάζεται το τεκμήριο της αθωότητας για τους κατηγορούμενους με τις δηλώσεις που έχουν γίνει από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και άλλους πολιτειακούς παράγοντες καθώς και από εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider