Αυστραλία: Συμφωνία 851 εκατ. δολαρίων για τον περιορισμό εκπομπών άνθρακα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυστραλία: Συμφωνία 851 εκατ. δολαρίων για τον περιορισμό εκπομπών άνθρακα
Σύμφωνα με τους κρατικούς αξιωματούχους, η συμφωνία θα μειώσει το ενεργειακό κόστος για τους πολίτες της πολιτείας και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας και η ηγεσία της πολιτείας της Νότιας Αυστραλίας υπέγραψαν μια συμφωνία ύψους 851 εκατ. δολαρίων (1,1 δισ. δολάρια Αυστραλίας) για τον περιορισμό των εκπομπών άνθρακα και την προώθηση της φτηνότερης ενέργειας.

Όπως μετέδωσε το Reuters, η πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας θα διαθέσει 422 εκατ. δολάρια Αυστραλίας και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα διαθέσει 660 εκατ. Αυστραλίας για τομείς όπως η αποθήκευση άνθρακα, η ηλεκτροκίνηση καθώς και η προώθηση της ενέργειας υδρογόνου και παρόμοιων μορφών ενέργειας προκειμένου να μειωθούν οι ενεργειακοί ρύποι.

Σύμφωνα με τον Αυστραλιανό πρωθυπουργό, Σκοτ Μόρισον και τον κυβερνήτη Νότιας Αυστραλίας, Στίβεν Μάρσαλ, η συμφωνία θα μειώσει το ενεργειακό κόστος για τους πολίτες της πολιτείας και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Σημειώνεται πως η Αυστραλία τον Δεκέμβριο του 2020 είχε δεσμευτεί πως θα πιάσε νωρίτερα του αναμενόμενου τους στόχους για τη μείωση εκπομπών άνθρακα που έχε αναλάβει υπό τη συμφωνία του Παρισίου για το Κλίμα μέχρι το 2030.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider