Διαθέσιμη σε iOs και Android η επίσημη εφαρμογή υγείας MyHealth App

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διαθέσιμη σε iOs και Android η επίσημη εφαρμογή υγείας MyHealth App
Myhealthapp
Τι περιλαμβάνει η νέα εφαρμογή της ελληνικής πολιτείας για την υγεία.

Διαθέσιμη για Android και iOs είναι από σήμερα η επίσημη εφαρμογή υγείας για τον Πολίτη της Ελληνικής Κυβέρνησης, My Health App.

Το My Health App είναι μια νέα εφαρμογή που εντάσσεται στο συνολικό πλαίσιο υπηρεσιών για ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των πολιτών στα θέματα της υγείας τους και των ιατρικών πράξεων που χρειάζονται.

Στόχος της δημιουργίας της και της δωρεάν παροχής της στους πολίτες, είναι οι τελευταίοι να έχουν πρόσβαση στις συνταγές φαρμάκων και τα παραπεμπτικά διαγνωστικών εξετάσεών τους, καθώς επίσης και στις Ηλεκτρονικές Ιατρικές Βεβαιώσεις τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε πολίτης μπορεί να έχει πρόσβαση στην εφαρμογή MyHealth, ωστόσο θα πρέπει προηγουμένως να έχει ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση.

Τι μπορεί να κάνει κανείς μέσω του My Health App

Μέσω της εφαρμογής My Heath App, ο πολίτης μπορεί:

  • να δει σε λίστα τις εκκρεμείς, τις προσεχείς και τις εκτελεσμένες συνταγές του και αντιστοίχως τα παραπεμπτικά του.
  • Επιλέγοντας μια συνταγή από την λίστα, εμφανίζονται πληροφορίες για τη συγκεκριμένη συνταγή καθώς και για τα φάρμακά που περιλαμβάνει, ενώ επιλέγοντας ένα παραπεμπτικό εμφανίζονται πληροφορίες για το παραπεμπτικό και για τις διαγωνστικές εξετάσεις που περιλαμβάνει.
  • Επιπλέον, με την εφαρμογή MyHealth ο πολίτης έχει πρόσβαση στις Ηλεκτρονικές Ιατρικές Βεβαιώσεις που του εκδίδουν οι γιατροί.

Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της εφαρμογής να αναφέρουμε ενδεικτικά, τα push notification κατά την εκτέλεση συνταγής καθώς και την δυνατότητα ενεργοποίησή της με βιομετρικά χαρακτηριστικά - κάτι που δεν έχει για παράδειγμα το gov.gr.

Κατά την αρχική λειτουργία της εφαρμογής οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε όλες τις συνταγές φαρμάκων και τα παραπεμπτικά διαγνωστικών εξετάσεων τους που έχουν εκδοθεί από την 1 Ιανουαρίου 2020 και έπειτα.

Σταδιακά ωστόσο θα έχουν πρόσβαση στο σύνολο των συνταγών φαρμάκων και παραπεμπτικών διαγνωστικών εξετάσεων που τους έχουν καταχωριστεί στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.

Να σημειωθεί ότι όπως διευκρινίζεται και εντός της εφαρμογής, η χρήση της δεν προυποθέτει την συλλογή δεδομένων των χρηστών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider