Ποιο σημαντικό οδικό έργο στη Θεσσαλονίκη συνδέεται με το νέο «Νοσοκομείο Παίδων»

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποιο σημαντικό οδικό έργο στη Θεσσαλονίκη συνδέεται με το νέο «Νοσοκομείο Παίδων»
Στην προκήρυξη διαγωνισμού για την κατασκευή οδικού έργου που σχετίζεται και με το νέο Νοσοκομείο, προχώρησε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Επισήμως στην προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου για την κατασκευή ενός σημαντικού οδικού έργου στη Θεσσαλονίκη, που σχετίζεται και με το νέο Νοσοκομείου Παίδων στην πόλη, προχώρησε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Πρόκειται για το έργο «Κατασκευή υποδομών νέου Νοσοκομείου Παίδων στην περιοχή του Φιλύρου Θεσσαλονίκης» με προϋπολογισμό 6,2 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ) και με προαίρεση 3 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ), δηλαδή συνολικού ύψους 9,2 εκατ. ευρώ.

Το έργο αφορά στην κατασκευή – βελτίωση της Οδικής Σύνδεσης του Νέου Νοσοκομείου Παίδων στην περιοχή του Φιλύρου Θεσσαλονίκης μήκους 4,51 χλμ. καθώς και στα συνοδά έργα υποδομής που είναι αναγκαία για τη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Το έργο περιλαμβάνει την οδική πρόσβαση και άλλα αστικά έργα για να εξασφαλιστεί η ευχερής πρόσβαση και οι συνθήκες οδικής ασφάλειας. Το έργο έχει συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια που συμπίπτουν με την κατασκευή του νοσοκομείου από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στο αντικείμενο του δημοπρατούμενου έργου περιλαμβάνεται επιπλέον η κατασκευή δύο ισόπεδων κυκλικών κόμβων, η βελτίωση υφιστάμενων ισόπεδων κόμβων, η αποκατάσταση τοπικού οδικού δικτύου, σήμανση (κατακόρυφη και οριζόντια), έργα Η/Μ, αποχέτευσης, τεχνικά κ.α. σύμφωνα με τις εγκεκριμένες μελέτες και τους περιβαλλοντικούς όρους.

Στο αντικείμενο του προς κατασκευή έργου περιλαμβάνεται η εκτέλεση των κάθε είδους χωματουργικών εργασιών (με τα σχετικά έργα δανειοθαλάμων και αποθεσιοθαλάμων), τεχνικών έργων (οχετών, κρασπεδορείθρων, πλακοστρώσεων, κλπ.), οδοστρωσίας, ασφαλτικών, σήμανσης (κατακόρυφης & οριζόντιας), ασφάλισης, αποχέτευσης - αποστράγγισης, ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων οδοφωτισμού, δικτύου ύδρευσης, δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων, δικτύου αποχέτευσης ομβρίων, μετατόπισης – αποκατάστασης δικτύων ΟΚΩ, κ.λπ.

Ο Κύριος του Έργου μπορεί να ασκήσει δικαίωμα προαίρεσης για επιπλέον ποσό μέχρι 3.000.000 ευρώ (με Φ.Π.Α.). Το δικαίωμα μπορεί να ασκηθεί οποτεδήποτε εντός δώδεκα μηνών από την υπογραφή της Σύμβασης της παρούσας εργολαβίας. Η προθεσμία εκτέλεσης των εργασιών είναι είκοσι τέσσερις (24) μήνες από την υπογραφή της Σύμβασης, ενώ η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών έχει οριστεί για τις 15-02-2022, με την αποσφράγιση να έχει οριστεί για τις 17 Φεβρουαρίου.

Στις 20 Σεπτεμβρίου 2018, κυρώθηκε με νόμο από τη Βουλή των Ελλήνων η Σύμβαση Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και του Ελληνικού Δημοσίου για την υλοποίηση των έργων υποδομών, εξοπλισμού και εκπαίδευσης που εντάσσονται στο πλαίσιο της μεγάλης Πρωτοβουλίας του ΙΣΝ στον τομέα της Υγείας στην Ελλάδα. Η Πρωτοβουλία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τον εξοπλισμό Νοσοκομείου Παίδων στη Θεσσαλονίκη.

Πρόσφατα, ο Υφυπουργός Υποδομών, Γ. Καραγιάννης, αναφέρθηκε στην οδική σύνδεση του νέου παιδιατρικού νοσοκομείου στο Φίλυρο, τονίζοντας ότι ο διαγωνισμός για τη βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου έχει ξεκινήσει, σημειώνοντας ότι τις επόμενες ημέρες δημοπρατείται το έργο της βελτίωσης του υπάρχοντος δρόμου, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 13 εκατομμυρίων ευρώ. «Εκτιμούμε ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχουμε ανάδοχο, ενώ ο χρόνος κατασκευής του έργου είναι μια διετία», είπε. Μάλιστα, το Υπουργείο Υποδομών επεκτείνει την παρέμβασή του και θα προχωρήσει στη δημοπράτηση της μελέτης για την κατασκευή νέας οδικής σύνδεσης, ένα έργο που θα είναι σημαντικό για ολόκληρη την πόλη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider