Γερμανία: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του Ναυτικού, μετά από τις δηλώσεις για τον Πούτιν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του Ναυτικού, μετά από τις δηλώσεις για τον Πούτιν
Ο Σένμπαχ υπέβαλε χθες την παραίτηση από την αρχηγία του ΠΝ της Γερμανίας, που έγινε δεκτή από την υπουργό Άμυνας, Κριστίνε Λάμπρεχτ.

Παρελθόν από την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού της Γερμανίας αποτελεί ο -μέχρι χθες- επικεφαλής του, αντιναύαρχος Κάι-Άχιμ Σένμπαχ, μετά από σχόλια που έκανε για το ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «αξίζει τον σεβασμό» και ότι το Κίεβο δεν θα επανακτήσει ποτέ τη χερσόνησο της Κριμαίας.

Ύστερα από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωση του, ο Σένμπαχ υπέβαλε χθες την παραίτηση από την αρχηγία του ΠΝ της Γερμανίας, που έγινε δεκτή από την υπουργό Άμυνας, Κριστίνε Λάμπρεχτ.

Σημειώνεται πως μετά από τις αναφορές του Σένμπαχ, η κυβέρνηση της Ουκρανίας άφησε ξεκάθαρες αιχμές για «σιωπηλή» στήριξη του Γερμανού αξιωματούχου στη Ρωσία, εν μέσω της αυξανόμενης έντασης στα σύνορα Ουκρανίας - Ρωσίας.

O Γερμανός αντιναύαρχος ζήτησε χθες το απόγευμα συγγνώμη χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του «απερίσκεπτες». Δεν υπάρχει αμφιβολία, ήταν ξεκάθαρα λάθος», έγραψε στο Twitter.

Αλλά σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ εξηγεί ότι υπέβαλε την παραίτησή του για να αποφευχθεί «περαιτέρω βλάβη για το γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό και κυρίως για την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Αποστάσεις από τις δηλώσεις του αντιναυάρχου Σένμπαχ υπέρ του Πούτιν

gazzetta
gazzetta reader insider insider