Ελευθεράκης: Η αστυνομία έπρεπε να διακόψει την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στην Αττική οδό από το προηγούμενο βράδυ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελευθεράκης: Η αστυνομία έπρεπε να διακόψει την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στην Αττική οδό από το προηγούμενο βράδυ
Τι αναφέρει ο υποστράτηγος ε.α της ΕΛ.ΑΣ και πρώην διοικητής της τροχαίας Αττικής οδού.

Την δική του εξήγησε για το πρόβλημα της κυκλοφορίας στην Αττική οδό λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα», έδωσε ο υποστράτηγος εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας, Γιώργος Ελευθεράκης, ο οποίος διετέλεσε επί οκτώ χρόνια επικεφαλής της τροχαίας Αττικής οδού.

Όπως ανέφερε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ υπήρξε ένας συνδυασμός ενός πολύ έντονου καιρικού φαινομένου και έλλειψης συντονισμού. Όπως τόνισε, θα έπρεπε να έχει δοθεί εντολή για απαγόρευση της κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων από το προηγούμενο βράδυ- μια εντολή που θα έπρεπε να δοθεί από την αστυνομία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αναφορικά με το ποιος θα έπρεπε να διακόψει τη κυκλοφορία από τη στιγμή που δίπλωσαν φορτηγά στον δρόμο και διακόπηκε η κυκλοφορία, ο κ. Ελευθεράκης επανέλαβε ότι αυτό ήταν θέμα της αστυνομίας. Πρόσθεσε ότι αυτό ήταν θέμα της τροχαίας, αναφέροντας ότι «αυτή είναι κρατική εξουσία η οποία δεν παραχωρείται σε ιδιωτικό τομέα».

Όπως ανέφερε το μπλοκάρισμα της Αττικής οδού δεν είχε καμία σχέση με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε άλλες κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης (για παράδειγμα στη Μεσογείων).

Επίσης ο κ. Ελευθεράκης αναρωτήθηκε «ποιος ελέγχει την Αττική οδό και πόσα εκχιονιστικά έχει», προσθέτοντας ότι «είναι κάποιος που είναι ιδιοκτήτης του δρόμου». Τόνισε ότι κάποιος θα πρέπει να μας πει γιατί βρέθηκαν τα φορτηγά μέσα στον δρόμο και πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να υπάρχει ένας υπάλληλος του υπ. Μεταφορών για να ελέγχει ότι τα εκχιονιστικά επιχειρούν, «αντί να ξεκατινιάζεται το υπουργείο με την Αττική οδό», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider