Μια open-air έκθεση για τα 40 χρόνια στην ΕΕ από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μια open-air έκθεση για τα 40 χρόνια στην ΕΕ από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα
Το καθένα από τα 40 εικαστικά παρουσιάζει ένα γεγονός-ορόσημο της 40χρονης πορείας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και συνοδευτικό κείμενο, σε ακριβώς 40 λέξεις.

Τα γεγονότα-ορόσημα της 4Οετούς διαδρομής της Ελλάδας στην ΕΕ μέσα από 40 γραμματόσημα με 40 λέξεις στο καθένα παρουσιάζονται στην έκθεση που φιλοξενείται στην περίφραξη του Εθνικού Κήπου επί των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Βασιλίσσης Αμαλίας. H έκθεση θα διαρκέσει έως τις 21 Φεβρουαρίου.

Οργανώνεται από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Παρουσιάζει έκθεση εικαστικών με τη μορφή "γραμματοσήμων" που παρήχθησαν ειδικά για την εν λόγω επέτειο. Το καθένα από τα 40 εικαστικά παρουσιάζει ένα γεγονός-ορόσημο της 40χρονης πορείας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και συνοδευτικό κείμενο, σε ακριβώς 40 λέξεις.

Γεννήθηκε ως μέρος του εβδομαδιαίου ηλεκτρονικού newsletter #EUseful του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, με ένα διαφορετικό εικαστικό σε μορφή "γραμματοσήμου" να αποκαλύπτεται στους παραλήπτες του newsletter κάθε εβδομάδα.

Τα ψηφιακά "γραμματόσημα" παρουσιάστηκαν αρχικά σε εβδομαδιαία βάση και καθ' όλη τη διάρκεια του 2021, μέσω του Newsletter. Η έκθεση ξεκίνησε την πορεία της στις 28 Ιανουαρίου και πραγματοποιείται με την ευγενική παραχώρηση από τον Δήμο Αθηναίων του χώρου της περίφραξης του Εθνικού Κήπου.

Αποτελεί την τελευταία δράση για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ και σημερινή ΕΕ. Το 2021 σηματοδότησε μια διπλή επέτειο: 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 και 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ και σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση το 1981.

Σε όλη τη διάρκεια του 2021, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα διοργάνωσε σειρά δράσεων, προκειμένου να εμπλουτίσει τον δημόσιο διάλογο γύρω από τη σαραντάχρονη ευρωπαϊκή διαδρομή της χώρας, αναδεικνύοντας μεγάλες στιγμές, επιτεύγματα και, εντέλει, την εξέλιξη και την εμβάθυνση της σχέσης αυτής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωκοινοβούλιο: Νέοι νόμοι για τις ψηφιακές υπηρεσίες για ένα πιο ασφαλές διαδίκτυο

gazzetta
gazzetta reader insider insider