ΗΠΑ: Στη Ζαπορίζια απετράπη οριακά η πυρηνική καταστροφή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Στη Ζαπορίζια απετράπη οριακά η πυρηνική καταστροφή
Σύμφωνα με το CNN, η Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ είπε ότι οι ενέργειες της Ρωσίας ήταν «απερίσκεπτες» και «επικίνδυνες». 

«Οριακά» απετράπη μια πυρηνική καταστροφή το βράδυ της Πέμπτης κατά την επίθεση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίσια, σύμφωνα με τα όσα υποστήξαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που συγκλήθηκε εκτάκτως για να εξετάσει το θέμα.

«Ο κόσμος απέτρεψε οριακά μια πυρηνική καταστροφή χθες το βράδυ όταν ξέσπασε πυρκαγιά κατά τη ρωσική επιχείρηση κατάληψης του πυρηνικού σταθμού Ζαπορίζια στην Ουκρανία» επισήμανε την Παρασκευή η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη.

«Απερίσκεπτες» ενέργειες

Σύμφωνα με το CNN, η Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ είπε ότι οι ενέργειες της Ρωσίας ήταν «απερίσκεπτες» και «επικίνδυνες».

Η επίθεση κατά τη διάρκεια της νύχτας αντανακλούσε μια «επικίνδυνη νέα κλιμάκωση» στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, είπε η Αμερικανίδα διπλωμάτης, προειδοποιώντας ότι ο «επικείμενος κίνδυνος» εξακολουθεί να υφίσταται, επικαλούμενη τα ρωσικά στρατεύματα που απέχουν 32 χιλιόμετρα από το δεύτερο μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ουκρανίας.

«Η επίθεση της Ρωσίας χθες το βράδυ έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο τον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης. Ήταν απίστευτα απερίσκεπτο και επικίνδυνο. Και απείλησε την ασφάλεια των αμάχων σε ολόκληρη τη Ρωσία, την Ουκρανία και την Ευρώπη» σημείωσε η Γκρίνφιλντ. Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε διαβεβαιώσεις από τη Μόσχα ότι μια τέτοια επίθεση δεν θα επαναληφθεί.

Πάντως, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έστειλε επείγον μήνυμα σε όλες τις πρεσβείες των ΗΠΑ στην Ευρώπη λέγοντάς τους να μην κάνουν retweet το tweet της Πρεσβείας των ΗΠΑ στο Κίεβο που χαρακτήριζε το πρωί την επίθεση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια από τη Ρωσία ως έγκλημα πολέμου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Καθησυχαστικός ο καγκελάριος Σολτς για το πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια

IAEA: Κατάσταση «ανώμαλης κανονικότητας» στον σταθμό της Ζαπορίζια

gazzetta
gazzetta reader insider insider