Ουκρανός ΥΠΕΞ: Η Ρωσία κρατά 400.000 αιχμαλώτους στη Μαριούπολη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανός ΥΠΕΞ: Η Ρωσία κρατά 400.000 αιχμαλώτους στη Μαριούπολη
«Σχεδόν 3.000 μωρά δεν έχουν φάρμακα και φαγητό».

Για 400.000 αιχμαλώτους που κρατά η Ρωσία στη Μαριούπολη κάνει λόγο ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα, μέσα από ένα μήνυμα στο Twitter και κάνει έκκληση για «δράση».

«Η Ρωσία συνεχίζει να κρατά αιχμάλωτους πάνω από 400.000 ανθρώπους στην Μαριούπολη, εμποδίζει την ανθρωπιστική βοήθεια και τις οδούς εκκένωσης» αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει πως «Σχεδόν 3.000 μωρά δεν έχουν φάρμακα και φαγητό».

Russia continues holding hostage over 400.000 people in Mariupol, blocks humanitarian aid and evacuation. Indiscriminate shelling continues. Almost 3.000 newborn babies lack medicine and food. I urge the world to act! Force Russia to stop its barbaric war on civilians and babies!

— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) March 9, 2022

Συνεχίζεται η απομάκρυνση των αμάχων - Έξι ανθρωπιστικές διαδρομές

Μέσα από έξι «ανθρωπιστικές διαδρομές» επιχειρείται απομάκρυνση των αμάχων από την πολιορκημένη Σούμι και άλλες ουκρανικές πόλεις. Πρόκειται για διαδρομές που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ άλλων και από τη νότια πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις συμφώνησαν να σταματήσουν το πυρ στις περιοχές αυτές από τις 9 π.μ. ως τις 9 μ.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και κάλεσαν τις ρωσικές δυνάμεις να τηρήσουν τη δέσμευσή τους για τοπικές εκεχειρίες, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ.

Όμως, παγκόσμια ανησυχία προκαλεί η είδηση για πλήρη διακοπή της ηλεκτροδότησης στο πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ το μεσημέρι της Τετάρτης. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι απηύθυνε εκ νέου έκκληση για ζώνη απαγόρευσης πτήσεων και επανέλαβε ότι οι Ουκρανοί δεν θα παραδοθούν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Έξι ανθρωπιστικές διαδρομές για την απομάκρυνση των αμάχων - 400.000 «αιχμάλωτοι» στην Μαριούπολη

UNHCR: Περίπου 2,1 - 2,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία

Ζελένσκι προς την Δύση: «Πάρτε μια απόφαση το ταχύτερο δυνατό, στείλτε μας αεροπλάνα!»

gazzetta
gazzetta reader insider insider