Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Ισχυρή σύσταση για αποφυγή μη απαραίτητων μετακινήσεων, αναμένεται επιδείνωση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Ισχυρή σύσταση για αποφυγή μη απαραίτητων μετακινήσεων, αναμένεται επιδείνωση
Που υπάρχουν έκτακτες κυκλοφορικές ρυθμίσεις.

Τελευταία ενημέρωση 11:11

Ισχυρή σύσταση για την αποφυγή των μη απαραίτητων μετακινήσεων σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια απευθύνει η Πολιτική Προστασία. Παράλληλα, για τις παραπάνω περιοχές απευθύνει ισχυρή σύσταση και για τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Όπως αναφέρεται στο μήνυμα, αναμένεται επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Ελληνική Αστυνομία συνιστά στους πολίτες, οι οποίοι διαμένουν σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια, όπου και αναμένεται τα καιρικά φαινόμενα να ενταθούν τις επόμενες ώρες, καθώς και σε περιοχές σε όλη την επικράτεια, όπου εκδηλώνονται ακραία καιρικά φαινόμενα, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Επιπρόσθετα, παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων και να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, για χρήση εάν αυτό απαιτείται από τις επικρατούσες συνθήκες. Σε κάθε περίπτωση υπενθυμίζεται ότι, ενημέρωση σχετικά με διακοπές κυκλοφορίας καθώς και χρήσιμες συμβουλές για την οδική ασφάλεια, λόγω κακοκαιρίας και έντονων καιρικών φαινομένων, είναι διαθέσιμες σε ειδικό banner στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr).

Έκτακτες κυκλοφορικές ρυθμίσεις

Έκτακτες κυκλοφορικές ρυθμίσεις τέθηκαν σε εφαρμογή στην Αττική λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Λαμία διεξάγεται κανονικά, ενώ ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας των βαρέων τύπου οχημάτων άνω των 3,5T από το ύψους της γέφυρας Καλυφτάκη.

Η Νέα Οδός εξέδωσε ανακοίνωση με αναλυτικές οδηγίες προς τους οδηγούς.

Υπενθυμίζεται πως από χθες απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων ισχύει και στην Αττική Οδό. Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας, τα φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι καθώς και οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Επίσης, λόγω της χιονόπτωσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία:

- Στη Λεωφόρο Χασιάς, από το ύψος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλειστών

- Στην επαρχιακή οδό Εκάλης - Νέας Μάκρης, από το ύψος του «414» Στρατιωτικού Νοσοκομείου, μέχρι το πάρκο Ανατολής,

- Στη λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφόρο Θησέως έως το ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Εκάλης - Νέας Μακρής

- Στην οδό Αναστάσεως , από το ύψος του κοιμητηρίου Παπάγου, προς τον Υμηττό.

Που είναι κλειστά τα σχολεία

Στην Αττική, κλειστά έμειναν τα σχολεία στη βόρεια και ανατολική Αττική, ενώ ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης δήλωσε ότι και αύριο θα μείνουν ορισμένα σχολεία κλειστά, με τις ανακοινώσεις να αναμένονται αργότερα σήμερα.

Σημειώνεται πως κλειστά σήμερα θα παραμείνουν τα σχολεία, σε βόρεια, ανατολική και δυτική Αττική. Εξαιρούνται τα σχολεία στο δήμο Βάρης, Βούλας Βουλιαγμένης, στον οποίο θα είναι όλα ανοιχτά, εκτός από το 3ο Δημοτικό Πανοράματος και το 2ο -3ο γυμνάσιο Βούλας.

Στην Περιφερειακή ενότητα Δ. Αττικής θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, ενώ στο Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.

Οι βροχοπτώσεις και οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν

Λόγω της νέας κακοκαιρίας «Φίλιππος», για σήμερα σε όλη τη χώρα προβλέπεται περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, με βροχές και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα, ακόμη και στα πεδινά της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας.

Ιδιαίτερα στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, οι χιονοπτώσεις κατά διαστήματα θα είναι πυκνές κυρίως πάνω από τα 200-300 μέτρα υψόμετρο, ενώ εντός του Λεκανοπεδίου της Αττικής θα σημειώνεται χιονόνερο. Στην Εύβοια οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν πρόσκαιρα και στα παραθαλάσσια τμήματα.

Από το μεσημέρι, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο κύριος όγκος των βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων προβλέπεται να επηρεάσει την Κεντρική Μακεδονία, την Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Ανατολική Πελοπόννησο και τη Δυτική Κρήτη.

Στις περισσότερες περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αργά το απόγευμα και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης, όμως σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία τοπικά οι βροχοπτώσεις και οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν.

Από το μεσημέρι, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο κύριος όγκος των βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων προβλέπεται να επηρεάσει την Κεντρική Μακεδονία, την Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Ανατολική Πελοπόννησο και τη Δυτική Κρήτη.

Στις περισσότερες περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αργά το απόγευμα και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης, όμως σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία τοπικά οι βροχοπτώσεις και οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες των τελευταίων 10 ετών για Μάρτιο

Τις χαμηλότερες θερμοκρασίες των τελευταίων τουλάχιστον δέκα ετών για τον μήνα Μάρτιο καταγράφουν οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στη Βόρεια και την Κεντρική Ελλάδα, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Φίλιππος». Οι χιονοπτώσεις σήμερα το πρωί εντοπίζονται ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλίας, των Βορείων Σποράδων, της Εύβοιας και πάνω από τα 200-300 μέτρα υψόμετρο στην υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα.

Ο κύριος όγκος των βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων προβλέπεται να επηρεάσει σήμερα την Κεντρική Μακεδονία, την Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Ανατολική Πελοπόννησο και τη Δυτική Κρήτη. Στις περισσότερες περιοχές, πάντως, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αργά το απόγευμα και τις βραδινές ώρες.

Στην Αττική, οι χιονοπτώσεις που ήδη σημειώνονται πάνω από τα 200 μέτρα υψόμετρο θα συνεχιστούν μέχρι αργά το απόγευμα και το βράδυ προβλέπεται να σταματήσουν. Στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και στο κέντρο της Αθήνας αναμένεται βροχή ή χιονόνερο, με παροδική ασθενή χιονόπτωση στα βόρεια και ανατολικά τμήματα χωρίς χιονόστρωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κακοκαιρία Φίλιππος: Κλειστά σχολεία λόγω χιονιά - Πού χρειάζονται αλυσίδες για τις μετακινήσεις

Συστάσεις της ΓΓΠΠ προς τους πολίτες ενόψει της κακοκαιρίας «Φίλιππος»

gazzetta
gazzetta reader insider insider