Μόσχα και Μινσκ συμφώνησαν να «αλληλοστηριχθούν» απέναντι στις δυτικές κυρώσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μόσχα και Μινσκ συμφώνησαν να «αλληλοστηριχθούν» απέναντι στις δυτικές κυρώσεις
Οι πρόεδροι της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο συμφώνησαν να κάνουν κοινά βήματα για να αλληλοστηριχθούν απέναντι στις δυτικές κυρώσεις

Οι ηγέτες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας συμφώνησαν σήμερα ότι στο εγγύς μέλλον η Μόσχα θα εφοδιάσει τη μικρότερη γείτονά του με σύγχρονο στρατιωτικό εξοπλισμό, όπως μετέδωσε το λευκορωσικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, οι πρόεδροι της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο συμφώνησαν επίσης, στη συνάντηση που είχαν στο Κρεμλίνο, να κάνουν κοινά βήματα για να αλληλοστηριχθούν απέναντι στις δυτικές κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένων και των τιμών της ενέργειας. Το πρακτορείο δεν έδωσε άλλες διευκρινίσεις.

Η Λευκορωσία από την πλευρά της θα εφοδιάσει τη Ρωσία με σύγχρονη γεωργική τεχνολογία.

Ουκρανία: Ρωσική προβοκάτσια - Βομβάρδισαν οικισμό στην Λευκορωσία

Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν τον οικισμό Κοπάνι της Λευκορωσίας κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, αφού μπήκαν στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας σε μια προσπάθεια να εμπλέξουν την Λευκορωσία στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

«Πρόκειται για ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ! Στόχος είναι να εμπλακούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας στον πόλεμο με την Ουκρανία!», ανέφερε η Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας σε ανάρτηση στο διαδίκτυο.

Οι Ουκρανοί βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα νέο πολεμικό «μέτωπο», με το κρατικό Κέντρο Στρατηγικών Επικοινωνιών να μην αποκλείει το ενδεχόμενο νέας εισβολή στη χώρα από την Λευκορωσία, μετά τη συνάντηση που είχαν στη Μόσχα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Λευκορώσος ομόλογός του, Αλεξάντερ Λουκασένκο, όπως αναφέρει ο Guardian.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κίεβο και Οδησσός σε κλοιό - Ασταμάτητοι οι βομβαρδισμοί - Nέο «πολεμικό μέτωπο» η Λευκορωσία

Ο ΟΗΕ καταγγέλλει κατάσταση πλήρους ατιμωρησίας στη Λευκορωσία

gazzetta
gazzetta reader insider insider