Στα 288 δισ. δολάρια τα διεθνή assets της Τουρκίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα 288 δισ. δολάρια τα διεθνή assets της Τουρκίας
Τα διεθνή περιουσιακά στοιχεία της Τουρκίας υπερβαίνουν τα 288 δισ. δολάρια στα τέλη Φεβρουαρίου.

Τα διεθνή περιουσιακά στοιχεία της Τουρκίας υπερβαίνουν τα 288 δισ. δολάρια στα τέλη Φεβρουαρίου, σημειώνοντας πτώση 1,6% από τα τέλη του 2021, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας.

Οι υποχρεώσεις έναντι μη κατοίκων στην Τουρκία μειώθηκαν κατά 2% στα 512,1 δισ. δολάρια κατά την ίδια περίοδο. Η καθαρή διεθνής επενδυτική θέση (NIIP), που ορίζεται ως η διαφορά μεταξύ των διεθνών περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων, ήταν -224 δισ. δολάρια στο τέλος Φεβρουαρίου, έναντι -229,7 δισ. δολαρίων στο τέλος του 2021.

Οι καταθέσεις σε ξένο συνάλλαγμα των μη κατοίκων αυξήθηκαν κατά 0,7% στα 35,1 δισ. δολάρια, ενώ οι καταθέσεις σε λίρες αυξήθηκαν κατά 26% στα 12,2 δισ. δολάρια.

«Το νόμισμα και οι καταθέσεις των τραπεζών, ένα από τα επιμέρους στοιχεία άλλων επενδύσεων, έφτασαν τα 52,4 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 1,7% σε σύγκριση με το τέλος του 2021», όπως αναφέρει η τράπεζα.

Τα καθαρά συναλλαγματικά αποθέματα της Κεντρικής Τράπεζας αυξήθηκαν στα 18,3 δισεκατομμύρια δολάρια την περασμένη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider