«Αποστάσεις» κρατάει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις τουρκικές παραβιάσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Αποστάσεις» κρατάει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις τουρκικές παραβιάσεις
Η αμερικανική υπηρεσία καλεί Αθήνα και Άγκυρα να λύσουν τις όποιες διαφορές τους με συντονισμό και συνομιλίες.

Προσεκτική ανάγνωση θέλει η απάντηση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρμτεντ, σε ερώτηση δημοσιογράφου του ΑΝΤ1 σχετικά με τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, καθώς δεν παίρνει σαφή θέση και αναφέρει πως η «κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται».

Η αμερικανική υπηρεσία καλεί Αθήνα και Άγκυρα να λύσουν τις όποιες διαφορές τους με συντονισμό και συνομιλίες, την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει την τακτική των προκλήσεων και περνάει στην αντεπίθεση, υποστηρίζοντας ότι η ελληνική πλευρά είναι αυτή που κάνει τις παραβιάσεις.

Απαντώντας ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ερώτηση του ΑΝΤ1 για την σωρεία παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη ανέφερε σχετικά:

«Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται. Ενθαρρύνουμε όλες τις χώρες να σέβονται τον κυρίαρχο εναέριο χώρο άλλων χωρών και να χρησιμοποιούν κρατικά αεροσκάφη λαμβάνοντας δεόντως υπόψη την ασφάλεια της αεροπλοιας των πολιτικών αεροσκαφών. Όπου υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με τα όρια του χωρικού εναέριου χώρου μιας χώρας, καλούμε σε συντονισμό και σε συζήτηση, και όχι σε ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε θανατηφόρα ατυχήματα».

Φωτογραφία: Getty / Ideal Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η τουρκική προκλητικότητα «ενεργοποιεί» την αντιαεροπορική άμυνα στα νησιά του Αιγαίου -Ο Μητσοτάκης ενημέρωσε το ΝΑΤΟ

Για «προβοκατόρικες πτήσεις» κατηγορεί την Ελλάδα του τουρκικό ΥΠΕΞ

gazzetta
gazzetta reader insider insider