Πυρκαγιές: Οι φλόγες συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο σε Βατερά και Δαδιά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πυρκαγιές: Οι φλόγες συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο σε Βατερά και Δαδιά
Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Λέσβο, δόθηκε εντολή εκκένωσης στο χωριό του Έβρου.

Τελευταία ενημέρωση: 12:58

Στη Δαδιά του Έβρου και στα Βατερά της Λέσβου συνεχίζονται τα μεγάλα προβλήματα με τις ς πυρκαγιές στην Ελλάδα την Κυριακή, με τις φλόγες να έχουν κάψει χιλιάδες στρέμματα δάσους και να έχουν προκαλέσει ζημιές και καταστροφές στις περιουσίες των πολιτών.

Στα Βατερά η προσοχή εστιάζεται στο να μην ξεφύγει η φωτιά πέραν του δρόμου, μεταξύ Βρίσας και Βατερών. Σε μια τέτοια περίπτωση η φωτιά θα επιστρέψει στο άκαυτο τμήμα του οικισμού.

Από το πρωί στη μάχη συμμετέχουν με ρίψεις από αέρος δυο αεροπλάνα τύπου PZL που εδρεύουν στη Λέσβο, δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα που εδρεύουν σε Λέσβο και Χίο, και δυο αεροσκάφη τύπου Canadair. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στον δρόμο για τη Μυτιλήνη είναι και τρία μικρά νέου τύπου αεροσκάφη Airtractor.

Στο νησί έφτασαν από την Αττική ενισχύσεις με 20 πυροσβέστες και πέντε οχήματα.

Στον Έβρο

Στη Δαδιά του Έβρου η φωτιά καίει για 4η συνεχόμενη μέρα, με την πορεία που πήραν οι φλόγες το βράδυ του Σαββάτου να αναγκάζουν να δοθεί εντολή προληπτικής εκκένωσης στο χωριό της Δαδιάς.

Στην περιοχή μετέβη κυβερνητικό κλιμάκιο το πρωί, υπό τον Χρήστο Στυλιανίδη, για την εκτίμηση της κατάστασης. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας δήλωσε πως «η Ελλάδα όλη έχει στραμμένο το βλέμμα της στη Δαδιά και πρέπει το χρέος μας να το φέρουμε εις πέρας» και πρόσθεσε πως θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν «για να σωθεί το εθνικό μας πάρκο, το μεγάλο σύμβολο σε ό,τι αφορά το φυσικό μας περιβάλλον, για το οποίο ενδιαφέρεται και όλη η Ευρώπη».

Στη Μεσσηνία

Για την πυρκαγιά στην περιοχή Ακριτοχώρι, του δήμου Πύλου - Νέστορος, στην Μεσσηνία,

ρίψεις νερού πραγματοποιούν τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Όσον αφορά τις επίγειες δυνάμεις, επιχειρούσαν καθ΄όλη την διάρκεια της νύχτας και εξακολουθούν να επιχειρούν ώστε να κρατήσουν την φωτιά μακριά από κατοικημένες περιοχές και να την θέσουν υπό έλεγχο.

Συγκεκριμένα, στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 115 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 23 οχήματα, ενώ το έργο τους συνδράμουν υδροφόρα οχήματα και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Πυρκαγιά στους πρόποδες του Ποικίλου Όρους

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση, στη Ζωφριά, στους πρόποδες του Ποικίλου Όρους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 11:30 της Κυριακής, στο τέρμα της οδού Θέτιδος του δήμου Φυλής και μέχρι στιγμής δεν απειλούνται σπίτια.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 41 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά Καλλονή Τροιζήνας

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το πρωί της Κυριακής ξέσπασε φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Καλλονή Τροιζήνας. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Αργότερα η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. Στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider