Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι παραγωγοί όπλων της Ευρώπης δεν μπορούν να ανταποκριθούν στη ζήτηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι παραγωγοί όπλων της Ευρώπης δεν μπορούν να ανταποκριθούν στη ζήτηση
Ο επικεφαλής της γαλλικής Nexter, Νικολάς Τσαμούσι, δήλωσε πως υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση για εξοπλισμό πυροβολικού στην Ευρώπη.

Μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για ένα ενιαίο συντονισμό στην παραγωγή όπλων της Ευρώπης στέλνουν οι παραγωγοί του κλάδου, εν μέσω της μεγάλης ζήτησης που έχει δημιουργήσει ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Μιλώντας πριν από τη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του NATO, που ξεκινά αύριο στις Βρυξέλλες, στελέχη του κλάδου τονίζουν πως η παραγωγή αντιμετωπίζει μια ραγδαία ζήτηση για στρατιωτικό εξοπλισμό στις χώρες της ΕΕ, την ώρα που οι δυνατότητες παραγωγής είναι ρυθμισμένες για περίοδο ειρήνης και όχι πολέμου, σύμφωνα με το Reuters.

Ο επικεφαλής της γαλλικής Nexter, Νικολάς Τσαμούσι, δήλωσε πως υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση για εξοπλισμό πυροβολικού στην Ευρώπη. Η Nexter κατασκευάζει στρατιωτικά οχήματα και την κατέχουν από 50% από τη γαλλογερμανική KNDS και 50% από τη γερμανική Wegmann-Gruppe.

Υπενθυμίζεται πως στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ στη Πράγα της Τσεχίας την περασμένη εβδομάδα, η Ένωση συμφώνησε στην αποστολή επιπλέον στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία, με περισσότερες λεπτομέρειες να αναμένονται να γίνονται γνωστές εντός του Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Tο ΝΑΤΟ θα σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο διάστημα χρειαστεί

Ουκρανία: Αίτημα Ζελένσκι στους G7 για τη δημιουργία μιας αντιπυραυλικής ασπίδας

gazzetta
gazzetta reader insider insider