Ρωσία: Ο πληθωρισμός «χτυπάει» τον εξοπλισμό που αγοράζουν οι έφεδροι για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Ο πληθωρισμός «χτυπάει» τον εξοπλισμό που αγοράζουν οι έφεδροι για τον πόλεμο στην Ουκρανία
Η τιμή για ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο 6Β45 ανέρχεται στα 40.000 ρούβλια (περίπου 640 δολάρια) όταν τον Απρίλιο ήταν στα 12.000 ρούβλια (περίπου 190 δολάρια).

Οι έφεδροι Ρώσοι που έχουν κληθεί να πολεμήσουν στην εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανίας έχουν πέσει «θύματα» του πληθωρισμού σχετικά με τον στρατιωτικό εξοπλισμό που οι ίδιοι καλούνται να πληρώσουν, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη του πολέμου που κάνει το βρετανικό υπουργείο στο Twitter, σημειώντας πως ο εξοπλισμός των εφέδρων που έχουν κληθεί να πάνε στο μέτωπο των συγκρούσεων στην Ουκρανία είναι σίγουρα χειρότερης ποιότητας από αυτόν που είχαν τα στρατέυματα της Μόσχας το προηγούμενο διάστημα.

«Πολλοί έφεδροι καλούνται να πληρώσουν μόνοι τους τα αλεξίσφαιρα γιλέκα 6Β45... Η τιμή τους για online αγορές στη Ρωσία ανέρχεται στα 40.000 ρούβλια (περίπου 640 δολάρια) όταν τον Απρίλιο ήταν στα 12.000 ρούβλια (περίπου 190 δολάρια)» αναφέρει το βρετανικό υπουργείο.

«Η ενδημική διαφθορά και τα φτωχά logistics παραμένουν βασικοί λόγοι για τις φτωχές επιδόσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία» συμπληρώνει το βρετανικό ΥΠΑΜ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέοι ρωσικοί βομβαρδισμοί στην Ουκρανία - Τουλάχιστον δύο τραυματίες

Ο Καναδάς ζήτησε τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το ΔΝΤ

gazzetta
gazzetta reader insider insider