Τουρκία: Ισχυρισμοί περί παρενόχλησης ψαράδων από το ελληνικό Λιμενικό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκία: Ισχυρισμοί περί παρενόχλησης ψαράδων από το ελληνικό Λιμενικό
Για τουρκική προβοκάτσια κάνουν λόγο πηγές του Λιμενικού Λέσβου.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι η ελληνική ακτοφυλακή αποπειράθηκε να παρενοχλήσει τουρκικό αλιευτικό σκάφος στα νερά του Βορείου Αιγαίου.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία Άννα Ανδρέου, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι πλησιάζοντας το τουρκικό αλιευτικό σκάφος, η Ελληνική Ακτοφυλακή πέταξε αρχικά πέτρες και στη συνέχεια άνοιξε πυρ.

Επικαλούνται πηγές σύμφωνα με τις οποίες, στο Αιγαίο μεταξύ Μπαλίκεσίρ και Κιουτσιούκουγιου στην περιοχή της Λέσβου, η ελληνική ακτοφυλακή πλησίασε σκάφος ψαράδων οι οποίοι ψάρευαν στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Πέταξε πέτρες και στη συνέχεια άνοιξε πυρ.

Στη συνέχεια έφτασε η τουρκική ακτοφυλακή και το σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής απομακρύνθηκε, σύμφωνα με τους ίδιους ισχυρισμούς.

Λιμενικό Σώμα: Τουρκική προβοκάτσια

Το συγκεκριμένο βίντεο που έχει δημοσιευθεί σε τουρκικές ιστοσελίδες δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα, ότι δηλαδή έγινε ρίψη πετρών σε τουρκικά αλιευτικά, επισημαίνεται από το Λιμενικό. «Όσα γράφονται είναι απλά ανοησίες και ακόμα μια προσπάθεια της τουρκικής πλευράς να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα. Καταρχάς δεν είχαμε κανένα τέτοιο περιστατικό στη Λέσβο πρόσφατα. Δεύτερον, το Λιμενικό Σώμα έχει τους τρόπους να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις με το σύγχρονο εξοπλιστικό πρόγραμμα του , το οποίο δεν περιλαμβάνει πέτρες στον εξοπλισμό των σκαφών του» τονίζεται δε.

Πηγές του Λιμενικού Λέσβου, από την πλευρά τους, επισημαίνουν ότι δεν είχαν την παραμικρή ενημέρωση και πως πρόκειται για κίνηση προβοκάτσιας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider