Συλλαλητήριο για Τέμπη: Eπτά συλλήψεις στην Αθήνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συλλαλητήριο για Τέμπη: Eπτά συλλήψεις στην Αθήνα
Σε επτά συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ κατά την διάρκεια των απεργιακών συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας.

(UPD 15:38) Σε επτά συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ κατά την διάρκεια των απεργιακών συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, στην κατοχή των συλληφθέντων εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, φωτοβολίδες, πέτρες, ρόπαλα και κουκούλες.

Οι επτά συλληφθέντες, που κρατούνται στην Κρατική Ασφάλεια, πρόκειται να οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα.

Μεγάλος όγκος των απεργιακών συγκεντρώσεων που πραγματοποιούνται από νωρίς το μεσημέρι σήμερα στο κέντρο της Αθήνας έχει φθάσει στο Σύνταγμα.

Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος και στα Προπύλαια και αυτήν την ώρα τα περισσότερα μπλοκ βρίσκονται περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος, ενώ ακολουθούν και όσοι είχαν προσυγκέντρωση στα Χαυτεία.

Μαζική η συμμετοχή και στη Θεσσαλονίκη

Με πορεία προς το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης χιλιάδες διαδηλωτές τίμησαν, εν τω μεταξύ, τη μνήμη των 57 νεκρών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, αξιώνοντας να μην επαναληφθεί ανάλογη τραγωδία αλλά και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους υπαίτιους.

Με κεντρικά συνθήματα «Ποτέ ξανά» και «Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί» χιλιάδες διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που απηύθηναν εργατικά σωματεία μέσω του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συμμετέχοντες εκτιμάται ότι ξεπέρασαν τους 15 χιλιάδες.

Μικροένταση σημειώθηκε μπροστά από το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης όταν άτομα που αποκόπηκαν από τον κύριο όγκο της πορείας επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο. Έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους πέταξαν πέτρες, πυροτεχνήματα, πυρσούς, μπουκάλια και μια βόμβα μολότοφ προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με ρίψεις χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Μετά το τέλος της πορείας που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους πέταξαν πέτρες και πυρσούς σε αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Στη συνέχεια, αναποδογύρισαν κάδους απορριμμάτων ενώ δεν υπήρξε κάποια απάντηση από τις αστυνομικές δυνάμεις. Τα άτομα αυτά συνέχισαν να κινούνται επί της οδού Αγίου Δημητρίου με μέτωπο προς τα ανατολικά.

Σημειώνεται ότι μαθήματα δεν γίνονται σήμερα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΑΠΘ αποφάσισε την αναβολή των μαθημάτων για σήμερα, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων και της δυσκολίας μετακίνησης των φοιτητών και λαμβάνοντας υπόψη το κλίμα οδύνης που επικρατεί στην πανεπιστημιακή κοινότητα μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τέμπη: Ταυτοποιήθηκε η 56η σορός - Ανήκει σε μετανάστη από τη Συρία

Τέμπη: Έρχονται τρεις νέες ποινικές διώξεις - Ποια πρόσωπα μπαίνουν στο κάδρο

gazzetta
gazzetta reader insider insider