BofA: Διέκοψε συνέδριο, μετά από αντιδράσεις για «υπερβολικά φιλορωσικές» θέσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BofA: Διέκοψε συνέδριο, μετά από αντιδράσεις για «υπερβολικά φιλορωσικές» θέσεις
Αντιμέτωπη με τη δυσαρέσκεια πελατών της βρέθηκε η Bank of America, η οποία μάλιστα αναγκάστηκε να διακόψει διαδικτυακό συνέδριο, καθώς σχόλια που ακούστηκαν στη διάρκεια αυτού θεωρήθηκαν «φιλορωσικά».

Αντιμέτωπη με τη δυσαρέσκεια πελατών της βρέθηκε η Bank of America (BofA), η οποία μάλιστα αναγκάστηκε να διακόψει διαδικτυακό συνέδριο που πραγματοποιούσε γύρω από τα γεωπολιτικά, ζητώντας «συγγνώμη» από τους συμμετέχοντες για σχόλια που ακούστηκαν στη διάρκεια αυτού και τα οποία θεωρήθηκαν «φιλορωσικά», σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα «Financial Times».

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα, πελάτες της BofA διαμαρτυρήθηκαν για τον τόνο των τοποθετήσεων ομιλητών - μεταξύ άλλων και από το εσωτερικό της τράπεζας - στη διάρκεια του forum.

«Έμοιαζε περισσότερο με Bank of Russia, παρά Bank of America» ανέφερε ένας από τους συμμετέχοντες. «Το όλο event ήταν υπερβολικά φιλορωσικό» προσέθεσε.

Προβάλλοντας συγκεκριμένο παράδειγμα, ένας από τους συμμετέχοντες παρέπεμψε στην ομιλία του Nicolai Petro, καθηγητή Πολιτικών Επιστημών στο University of Rhode Island, ο οποίος - σύμφωνα με τη πηγή - «είπε εντελώς σοκαριστικά πράγματα... ήταν κατ'ευθείαν από το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας».

Σύμφωνα με τους FT, ο ίδιος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «με βάση κάθε σενάριο, η Ουκρανία θα ήταν ο μεγάλος χαμένος» στον πόλεμο.

Η βιομηχανική της ικανότητα θα «καταστρεφόταν» και ο πληθυσμός της θα συνέχιζε να συρρικνώνεται, καθώς οι άνθρωποι θα έφευγαν για να αναζητήσουν εργασία στο εξωτερικό. «Αν αυτό εννοούσε η Ρωσία, αφαιρώντας την ικανότητα της Ουκρανίας να διεξάγει πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, τότε αναμφισβήτητα θα έχει κερδίσει» σημείωσε.

Η BofA σε ανακοίνωσή της ανέφερε: «Όλοι οι εξωτερικοί ομιλητές μας είναι ανεξάρτητοι και οι διαφορετικές απόψεις που εκφράζονται είναι προσωπικές τους. Ζητήσαμε συγγνώμη από εκείνους τους πελάτες που εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για ορισμένες από τις απόψεις που εκφράστηκαν».

Παράλληλα, σύμφωνα με τις πηγές των FT, στρατηγικός αναλυτής της τράπεζας τηλεφώνησε στους πελάτες για να ζητήσει «συγγνώμη».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ενεργειακό «χτύπημα» στον προϋπολογισμό της Ρωσίας - Έλλειμμα 29 δισ. δολαρίων στο α' τρίμηνο

NYT: Διέρρευσαν εμπιστευτικά έγγραφα για τη στρατηγική των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider