Η Ελβετία θα εισάγει περισσότερα τυριά από όσα εξάγει φέτος για πρώτη φορά, σύμφωνα με τον επικεφαλής του συνδέσμου γαλακτοκομικών προϊόντων της χώρας, Boris Beuret.
Το άνοιγμα της ελβετικής αγοράς γάλακτος έχει πιέσει τους εγχώριους παραγωγούς τα τελευταία χρόνια, ωθώντας ορισμένους να τα παρατήσουν, δήλωσε ο Beuret στην εφημερίδα Le Temps της Γενεύης σε συνέντευξη του.
Ο Beuret είπε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για να διασφαλιστεί ότι η Ελβετία - διάσημη παγκοσμίως για τις υψηλής ποιότητας ποικιλίες τυριού όπως το Gruyère και το Emmentaler - μπορεί να συνεχίσει να παράγει για τον δικό της πληθυσμό.
«Αν όχι, τότε θα καταλήξουμε να εισάγουμε (τυρί), κάτι που θα ήταν παράλογο οικονομικά, κοινωνικά και οικολογικά», ανέφερε.