Τραμπ: Θα ζητήσει εξαίρεση του δικαστή για την υπόθεση ενορχήστρωσης εγκληματικής συνωμοσίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τραμπ: Θα ζητήσει εξαίρεση του δικαστή για την υπόθεση ενορχήστρωσης εγκληματικής συνωμοσίας
Επικαλέστηκε «πολύ ισχυρούς λόγους», σύμφωνα με ανάρτησή του στο Truth. Θα ζητήσει επίσης μεταφορά της δίκης από την Ουάσινγκτον.

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα ζητήσει την εξαίρεση του δικαστή για την υπόθεση της ενορχήστρωσης εγκληματικής συνωμοσίας για να προσπαθήσει να ανατρέψει την ήττα του στις προεδρικές εκλογές του 2020. Ο ίδιος επικαλέστηκε « πολύ ισχυρούς λόγους», σύμφωνα με ανάρτηση στην πλατφόρμα του Truth Social Media την Κυριακή, για την εξαίρεση της δικαστή Τάνια Τσάτκαν.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θα ζητήσει επίσης έναν τρόπο να μεταφέρει την υπόθεση από την Ουάσιγκτον, με στόχο η δίκη του να διεξαχθεί αλλού. Σε μια ξεχωριστή ανάρτηση, είπε «δεν μπορώ να έχω μια δίκαιη δίκη, ή ακόμα και κάτι κοντά σε μια δίκαιη δίκη» εκεί, ενώ επικαλέστηκε τα επίπεδα του εγκλήματος και ασφάλεια της πρωτεύουσας, ως λόγους που θα ζητήσει μεταφορά της δίκης.

Διαβάστε ακόμα- Πενς: Δεν αποκλείει να καταθέσει κατά του Ντόναλντ Τραμπ

Ο Τραμπ κατηγορήθηκε την περασμένη εβδομάδα με ομοσπονδιακές κατηγορίες για τις προσπάθειές του να ανατρέψει τις προεδρικές εκλογές του 2020, την τρίτη πολιτικά «εκρηκτική» ποινική δίωξη κατά του πρώην προέδρου καθώς ο ίδιος δίνει τον αγώνα του για να διεκδικήσει εκ νέου τον Λευκό Οίκο στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πενς: Δεν αποκλείει να καταθέσει κατά του Ντόναλντ Τραμπ

gazzetta
gazzetta reader insider insider